Agenda

Info

24 september – 25 september 2021
10:30 – 17:00

Locatie

In het atelier van Tulip Graphics
Noord IJsselkade 6, 3421 BD Oudewater NL

Kosten
185 euro p.p.
Meer informatie
hanga-land.blogspot.com/2021/06/workshopmokuhanga-2days.html

Organisator

Hanga Land
Yuriko Miyoshi
print88x+mokuhanga@gmail.com

4 september 2021

2-daagse workshop Japanse houtsnede 24 en 25 september 2021

Still possible to join!

Japanse Houtsnede / Moku-Hanga Workshop
lezing + demonstratie + workshop (drie stappen) + thee/koffie
door Japanse grafica Yuriko Miyoshi

Een introductieworkshop voor de Moku-hanga techniek.
We gaan onze workshop plannen met een kleine groep of privé. Je kun zich concentreren op de studie van Moku-hanga door de gereedschapen voor Japanse houtnede individueel te gebruiken. Als je al ervaring hebt met houtsnedes en linoleumtechnieken met inkten op oliebasis, of als je eerder een Moku-hanga workshop hebt gevolgd, zal ik je tijdens de workshop begeleiden om meer over deze techniek te leren.

Waar?
In het atelier van Tulip Graphics
Noord IJsselkade 6, 3421 BD Oudewater NL

Wanneer?
Vrijdag 24 en zaterdag 25 september 2021
dag1: 10.30 tot 17.00 uur (Laatste eindtijd 18.00)
dag2: 10.30 tot 17.00 uur (Laatste eindtijd 18.00)

Deelnemers?
maximaal 6 personen

Prijs?
185 euro p.p.
Inclusief materiaal, Japanse papieren, gebruik Japanse materialen, gereedschappen en miniflyer en plus een originele mini prent. In principe hoef je voor deze workshop niets mee te nemen. Maar neem wel je eigen lunch mee. Of iets kopen bij bakkerij in de buurt.

Inschrijven?
Stuur alsjeblieft je bericht inclusief je naam, leeftijd, adres en gsm-nummer
naar Yuriko Miyoshi: print88x+mokuhanga@gmail.com
Na uw registratie ontvangt u een e-mail met de informatie voor deze workshop en een factuur met de bankrekening voor de betaling.

1e dag beginnen wij eerst met een presentatie over de japanse houtsnede, het maakproces, de materialen en de gereedschappen. Je krijgt ook originele historische japanse houtsneden te zien. Vervolgens gaan wij een demonstratie met behulp van al gesneden platen als Suri-shi (de drukker) proberen de houtsneden met mooie japanse klassieke ontwerpen af te drukken. Dat doen we met kleurinkt met Yamato Nori (niet-toxische lijm) op waterbasis, paardenharen borstels en op japans papier met een Baren. Een Baren is een japans traditioneel instrument dat wordt gebruikt in plaats van een drukpers. Dit alles samen is het meest geschikt voor deze soort drukwerk. Daarna zet je jouw ontwerp als E-shi (de kunstenaar) op een houten plaat, met gutsen uitsnijden als Hori-shi (de houtsnijder). De laatste stap als Suri-shi (de drukker), maakt je drukinkten en nadien ga je deze houtsnede afdrukken met een baren op verschillende Japans papieren. Ook kun je leren welke Japanse papiere geschikt zijn voor jouw manier.

2e dag leren we hoe je een afdruk te maken met kleuren in de traditionele manier met inbegrip van Bokashi (gradatie) en in de moderne manieren.

Meer info
hanga-land.blogspot.com/2021/06/workshopmokuhanga-2days.html

Plaats een reactie