Agenda Aardetekens verbonden in Kerkje Klein Wetsinge

Agenda

Info

18 april – 2 juni 2019
10:00 – 18:00

Locatie

Valgeweg 12
Klein Wetsinge
(Groningen)

Kosten
gratis
Meer informatie
www.boekbindatelier.nl

Organisator

boekbindatelier Wim Gremmen
Wim Gremmen en Lenneke Saraber
info@boekbindatelier.nl
0596 551588

16 april 2019

Aardetekens verbonden in Kerkje Klein Wetsinge

In 2019 bestaat Boekbindatelier Wim Gremmen dertig jaar. Gedurende het gehele jubileumjaar worden verschillende activiteiten georganiseerd en projecten uitgevoerd. Een daarvan is het project Aardetekens verbonden van Wim Gremmen en kunstenaar Monique Mortier. Het prachtige resultaat van deze samenwerking is van 18 april tot en met 2 juni te zien in het Kerkje Klein Wetsinge.

Wim Gremmen begint in 1989 op een bovenkamer in Beijum met zijn boekbindatelier waarin hij zich vooral richt op kleine oplagen handgebonden boeken en kartonnage. In de loop der jaren worden de werkzaamheden uitgebreid en wordt er veel meer gemaakt dan alleen boeken. Een overzicht is te vinden op de website www.boekbindatelier.nl.

Wim Gremmen experimenteert graag met technieken en nieuwe materialen. Naast werken in opdracht, ontwikkelt hij met partner Susanna Lemstra steeds vaker eigen projecten. Hij zoekt daarbij samenwerking met kunstenaars uit andere disciplines. Dat levert vrijwel altijd verrassende resultaten op. Dat geldt zeker voor de samenwerking met kunstenaar Monique Mortier.

Monique Mortier ziet schilderen als manier om het leven, haar leven te onderzoeken en ont-dekken. Haar inspiratie haalt zij vooral uit de natuur. Haar grootste fascinatie betreft de elementen water en aarde. De vraag die zij zich bij het werken stelt, is wat hebben deze elementen in beweging mij te zeggen? Wat stroomt er door en om mij? Wat en wie is standvastig? Het lijkt te gaan over in- en uitademen, over leven en sterven, over beweeglijkheid en standvastigheid, over loslaten en vernieuwen. Zij werkt vanuit het tastbare naar het onstoffelijke, de essentie zoekend. Zo spreekt zij over schilderen als levenskunst.

In de Aardetekens zoekt Monique Mortier naar de puurheid, de eenvoud en gelaagdheid van de eeuwen en eeuwenoude aarde. Wim Gremmen heeft deze werken een ruimtelijke dimensie gegeven, waardoor ook het element licht de kans krijgt een rol te spelen. Zo is Aardetekens verbonden ontstaan. Ruimtelijke objecten met een origineel werk en een leporello met de andere aardetekens.
Kees Vreugdenhil maakte hierbij een zevental gedichten die in een bundeltje zijn samengebonden.

Naast Aardetekens verbonden is er nog ander werk van beide kunstenaars te zien in het Kerkje Klein Wetsinge, dat iedere dag geopend is tussen 10.00 en 17.00 uur (uitgezonderd besloten partijen).
Op zondag 2 juni is er een inloopworkshop en kunnen bezoekers tussen 13.00 en 16.00 uur onder leiding van Wim Gremmen een boekje maken. Kinderen kunnen een tovermapje maken.

Gelijktijdig met de tentoonstelling in Klein Wetsinge is ook in de Boekwerkplaats (op afspraak) in Stedum werk te zien van zowel Wim Gremmen als Monique Mortier.

Belangstellenden wordt aangeraden van tevoren telefonisch contact opnemen met zowel het Kerkje Klein Wetsinge (tel. 06 54685405) als de Boekwerkplaats (0596 551588) over openingstijden.

Meer informatie? Kijk dan op
www.boekwerkplaats.nl en www.boekbindatelier.nl
www.moniquemortier.nl en www.kerkkleinwetsinge.nl
www.kerkkleinwetsinge.nl

Plaats een reactie

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten op de Drukwerk in de Marge-site per e-mail ontvangen?
Schrijf u dan in door hieronder uw e-mailadres in te vullen.