Agenda An-Esthesie

Agenda

Info

15 maart – 10 mei 2019
19:00 – 22:00

Locatie

Grafische Werkplaats Den Haag
Prinsegracht 16, Den Haag
&
Peer in Gallery
Elandstraat 200, Den Haag

Meer informatie
grafischewerkplaats.nl/exposities/

Organisator

Grafische Werkplaats Den Haag
Lula Valletta
info@loolsart.com

10 maart 2019

An-Esthesie

E

Dubbelexpositie: An-esthesie
Grafische Werkplaats Den Haag & Peer in Gallery
Opening: vr. 15 maart

An-esthesie

“De meestgebruikte strategie om met de continue beeldenstroom om te gaan is anesthesie -in de letterlijke zin dat zintuigelijke prikkels niet meer doordringen tot het bewustzijn” – Mark Greif.

Ondanks het feit dat nu iedereen overal en altijd foto’s maakt, zien we dat het werk van hedendaagse fotografen zich tòch weet te onderscheiden in deze maalstroom. Fotografen zijn als geen ander eropuit aandacht te vragen voor beeld en zo de ervaring van het beeld te vergroten.

Grafische technieken kunnen hierbij een welkome aanvulling zijn. Fotografie en zeefdruk is al lang een bekende combinatie. Foto’s overzetten op lichtgevoelige etsplaten is vooral voor de insider bekend. De combinatie fotografie en risograaf is geliefd door zijn eigen onvolkomenheden en de volle inkten op soyabasis. Ook edele procedés komen voorzichtig weer om de hoek kijken, zoals zilverdruk of cyanotype.

Peer in en de Grafische Werkplaats bieden negen fotografen de mogelijkheid zich onder te dompelen in de grafische technieken. Gedurende een aantal weken zullen zij nieuw werk ontwikkelen vanuit hun eigen praktijk, waarbij er gebruik wordt gemaakt van de diverse mogelijkheden van de Grafische Werkplaats. Als afsluiting van deze periode zal het werk tentoongesteld worden in de vorm van een duo-expositie.

Deelnemende fotografen/kunstenaars: Gilles Boeuf, Lorena van Bunningen, Bertus Gerssen, Sander Foederer, Michel Mees, Luuk Smits, Tamara Stoevelaar, Eric de Vries, Sander van Wettum.

Rond dit project organiseren we een randprogramma met workshops en een presentatie-avond.

Plaats een reactie

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten op de Drukwerk in de Marge-site per e-mail ontvangen?
Schrijf u dan in door hieronder uw e-mailadres in te vullen.