Agenda

Info

15 september 2022
15:30 – 18:30

Locatie

Warmoesstraat 41
9724 JJ Groningen

Kosten
€ 255
Meer informatie
www.grafischcentrumgroningen.nl

Organisator

Grafisch Centrum Groningen
Trijn van de Bunt
info@grafischcentrumgroningen.nl
0625178093

18 juli 2022

Cursus Etsen

Dag: donderdagmiddag- en avondcursus
Tijd: middagcursus 15.30 – 18.30 uur, avondcursus 19.00 – 22.00 uur
Start: 15 september 2022 (20 oktober herfstvakantie vervalt)
Kosten: € 255,- voor 12 lessen van 3 uur
Deelnemers: maximaal 6
Docent: Lieke Vreede

Het etsen is een diepdruktechniek waarin ooit de lijn het belangrijkste element was. Met een speciale naald wordt op een met etsgrond ingesmeerde metalen plaat getekend, vervolgens worden deze lijnen met zuur in de plaat gebeten. De ingeïnkte lijnen die later op het papier worden afgedrukt hebben een heel levendig karakter. Dat geldt ook voor tekeningen waarbij de lijn direct in het metaal wordt gekrast, in de zogenaamde droge naald-techniek. In de loop van de tijd ontwikkelden zich daarnaast manieren om alle mogelijke kleurnuances en -tonen te kunnen weergeven. Ook worden etsplaten soms in kleinere stukken geknipt en over elkaar heen gedrukt, zodat de moet van de vlakken in het papier een beeldende rol kan gaan spelen.

Kunstenares Lieke Vreede laat haar cursisten kennis maken met de technische en artistieke kanten van het etsen. Ze krijgen de vrijheid zoveel mogelijk hun eigen ideeën te volgen en te ontwikkelen. Experiment en authenticiteit zijn sleutelwoorden. De cursus is zowel voor beginners als gevorderden.

Als de cursus waarvoor u zich aanmeldt al is volgeboekt, dan wordt u op de wachtlijst geplaatst. Mocht er voor aanvang van de cursus een plaats vrijkomen, dan kunt u daarvoor in aanmerking komen.

Plaats een reactie