Agenda

Info

19 september – 12 december 2023
09:30 – 12:30

Locatie

Warmoesstraat 41
9724JJ Groningen

Kosten
€ 280
Meer informatie
www.grafischcentrumgroningen.nl

Organisator

Grafisch Centrum Groningen
Teresa Wilkinson
info@grafischcentrumgroningen.nl

6 september 2023

Cursus Hoogdruk/Linosnede

Er zijn nog een paar cursusplaatsen beschikbaar…

Hoogdruk zegt het al, met deze techniek worden de hoog liggende delen van de drukvorm ingeïnkt en afgedrukt. Iets wat lijkt op een stempel. Allereerst wordt het ontwerp (figuratief of abstract) overgezet. Hiervoor zal linoleum of diverse soorten hout/board gebruikt worden. Een combinatie hiervan is ook mogelijk. Daarna kan je vlakken en lijnen gaan wegsnijden, ininkten en afdrukken. Voor het afdrukken worden de persen van het Grafisch Centrum gebruikt, maar daarnaast er is ook aandacht voor het met de hand afdrukken zodat de cursist thuis zonder pers verder aan de slag kan.

Binnen de hoogdruk is veel mogelijk. Tijdens de cursus zal er dan ook breed aandacht zijn voor het experiment en de alternatieve toepassing van deze techniek. Denk aan het afdrukken van alledaagse materialen die een rol kunnen spelen binnen het ontwerp. Er kan in zwart-wit worden gewerkt, maar de cursus biedt juist ook de mogelijkheid om je te verdiepen in kleur en het werken met dekkende en transparante lagen. Ook zal het gebruik van enkelvoudige en meervoudige blokken aan de orde komen. Door het hele proces van ontwerp tot prent door te maken ontstaan er vaak weer nieuwe ideeën waar je op in kan spelen. Dit alles leidt vaak tot aangename verrassingen.

Wie zich voor het eerst aanmeldt voor een cursus en de afgelopen drie jaar geen andere cursus volgde bij het Grafisch Centrum Groningen, krijgt een eenmalige korting van 10% op de cursusprijs. (wordt teruggegeven) Als de cursus waarvoor u zich wilt aanmelden, inschrijving niet toestaat dan kunt u een mail sturen naar info@grafischcentrumgroningen.nl. U wordt dan verder geïnformeerd over bijvoorbeeld een eventuele wachtlijst.

Plaats een reactie