Agenda

Info

26 oktober 2022
19:00 – 22:00

Locatie

Warmoesstraat 41
9724 JJ
Groningen

Kosten
€ 168
Meer informatie
www.grafischcentrumgroningen.nl

Organisator

Grafisch Centrum Groningen
Trijn van de Bunt
info@grafischcentrumgroningen.nl
0625178093

2 oktober 2022

Cursus Houtdrukken

Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor de cursus.

De cursus is op woensdagavond, er zijn maximaal 6/7 deelnemers.

Annette Hoolsema is een veelzijdig kunstenaar en ze laat zich graag door mensen en de natuur inspireren. Voor haar zit de schoonheid vaak in kleine dingen, zolang je het maar wilt zien. Aandachtig kijken is dan ook een essentieel onderdeel in het maken van beeldende kunst. Dit zal tijdens de cursus ook naar voren komen, net als kleur. Kleur is een belangrijk onderdeel in het werk van Annette en daar zal tijdens de cursus breed aandacht voor zijn. Het hele proces van het maken van een kleurenhoutsnede komt aan de orde in 8 lessen. Hierbij is er individuele aandacht en ruimte om zelf te experimenteren.

Annette (Groningen 1996) is net afgestudeerd aan de Klassieke Academie, met onder andere 3 houtsnedes. Tijdens haar studie heeft ze zich het houtsnijden steeds meer eigen gemaakt. Waar ze zich eerder alleen op tekenen en schilderen richtte, heeft het grafisch werk nu ook een plekje veroverd. ‘Het houtsnijden helpt mij ook weer bij het schilderen’ zo geeft Annette aan. ‘Het is mooi om te zien welke overlap er is en waar de verschillen zitten’.

Op het Cibap in Zwolle heeft Annette al eerder de opleiding tot Specialist Schilder afgerond. Nu verzorgt ze daar als gastdocent lessen in klassiek schilderen. Ook is ze haar eigen bedrijf gestart en neemt ze opdrachten aan. Die opdrachten bestaan vaak uit muurschilderingen bij particulieren of in verzorgingshuizen waar speciaal aandacht is voor dementerenden.

Voor illustraties van haar werk ga naar www.atelierhoolsema.nl

Plaats een reactie