Agenda

Info

25 januari 2023
19:00 – 22:00

Locatie

Warmoesstraat 41
9724 JJ Groningen

Kosten
€ 168,--
Meer informatie
www.grafischcentrumgroningen.nl

Organisator

Grafisch Centrum Groningen
Dirk Wijbenga
info@grafischcentrumgroningen.nl
0625178093

5 januari 2023

Cursus Houtdrukken

De houtdruk is een hoogdruktechniek waarbij een graficus de vlakken en lijnen die hij wil drukken spaart in hout. Door de hoger gelegen delen van het hout in te inkten en af te drukken is het mogelijk grafiek te maken die met niets anders te vergelijken is. Er kan minutieus gewerkt worden, maar ook in meer expressionistische beelden. De techniek leent zich zowel voor abstract als figuratief werk. Het is mogelijk de structuur van het hout te gebruiken of juist heel egaal te drukken. In de cursus wordt gewerkt met de zogenaamde reductietechniek: voor iedere nieuwe kleur worden lijnen en vlakken weggehaald uit de eerdere drukvorm.

Onder leiding van kunstenares Annette Hoolsema leren de cursisten de technische en creatieve aspecten van deze techniek gebruiken. Daarnaast wordt groot belang gehecht aan het ontwikkelen van kleurgevoel. De docent begeleidt iedereen naar hun wensen en helpt waar nodig met de compositie, de kleuren en de techniek.
Website www.atelierhoolsema.nl

Als de cursus waarvoor u zich wilt aanmelden vol is, dan kunt u een mail sturen naar info@grafischcentrumgroningen.nl. U wordt dan verder geïnformeerd over bijvoorbeeld een eventuele wachtlijst.

Datums: 25 jan. 2023 – 22 mrt
Totaal aantal 8 cursusavonden

Plaats een reactie