Agenda

Info

13 september 2022
09:30 – 12:30

Locatie

Warmoesstraat 41
9724 JJ Groningen

Kosten
€ 255
Meer informatie
www.grafischcentrumgroningen.nl

Organisator

Grafisch Centrum Groningen
Trijn van de Bunt
info@grafischcentrumgroningen.nl
0625178093

18 juli 2022

Cursus Prenten in Hoogdruk

Dag: dinsdagochtend
Tijd: 9:30 – 12:30 uur
Start: 13 september 2022 (18 oktober herfstvakantie vervalt)
Kosten: € 255,- voor 12 lessen van 3 uur
Deelnemers: maximaal 5
Docent: Maarten de Jong

De hoogdruktechniek is ambachtelijk en veelzijdig. Een idee wordt omgezet in een tekening en overgebracht op een drukvorm. Daarna worden vormen en lijnen weggesneden. Wat zo ontstaat, lijkt in feite op een stempel: de hoger gelegen delen worden ingeïnkt en afgedrukt, de weggesneden delen blijven in de afdruk wit.

In deze cursus komt het hele proces aan bod: het maken van een ontwerp, het voorbereiden van de drukvorm, de techniek van snijden en gutsen en het drukken in zwart-wit en meerdere kleuren.

In de cursus leer je drukken met uiteenlopende beelddragers, zoals linoleum, board en hout. Bovendien zullen we experimenteren met interessante alternatieven en zoeken naar combinaties van materialen om je idee het beste weer te geven. Ook zal het gebruik van enkelvoudige en meervoudige blokken aan de orde komen om in verschillende kleuren te drukken. Het drukken zelf gebeurt op de persen van het Grafisch Centrum, maar daarnaast zal er aandacht zijn voor methoden en technieken van handafdruk, zodat de cursist ook thuis goede afdrukken kan maken zonder eerst een pers te hoeven aanschaffen.

De verschillende stappen in het proces van het maken van een prent openen onbegrensde creatieve mogelijkheden die tot bijzondere resultaten kunnen leiden.

Het gaat er niet om wat je creëert, maar hoe je iets creëert. [Marino Marini]

Als de cursus waarvoor u zich aanmeldt al is volgeboekt, dan wordt u op de wachtlijst geplaatst. Mocht er voor aanvang van de cursus een plaats vrijkomen, dan kunt u daarvoor in aanmerking komen.

Plaats een reactie