Agenda

Info

7 oktober 2022
13:00 – 17:00

Locatie

Boschdijkstraat 100
5211 VD Den Bosch

Kosten
€ 110,-
Meer informatie
www.gadenbosch.nl/Riso_analoog

Organisator

Grafisch Atelier Den Bosch
Maartje van der Kruijs
educatie@gadenbosch.nl
073-6134277

27 september 2022

Cursus risoprint – werken op de plaat

Deze cursus is geschikt voor iedereen die kennis wil maken met de risoprinter. De risoprinter is een moderne stencilmachine, waarvan de techniek verwant is aan de zeefdruktechniek.

Tijdens deze cursus werken we analoog, met tekenmateriaal en knipsels.

De risotechniek is zeer geschikt voor het maken van o.a. posters, zines en kaarten en valt op door de diepe, heldere kleuren van de inkt. Een jaar of vijf geleden werd de techniek steeds populairder onder beeldend kunstenaars, illustratoren en vormgevers.

Riso kent een heel ander kleurgebruik, papiergebruik en werkproces dan andere druktechnieken. De kleuren zijn bijvoorbeeld niet opgebouwd uit de de standaard CYMK-tinten. Ze komen uit grote drums met inkt die je in aparte lagen (stencils) afzonderlijk van elkaar drukt.

We gaan het ontwerp en het drukwerk op een analoge manier maken. Een spontane manier van werken vanuit je eigen schetsen of sjablonen. Ideaal als je minder met het werken met de computer hebt. Je kunt met de riso heldere en strakke ontwerpen maken, maar je kunt ook gevoelige tonen maken, zoals bijvoorbeeld een potloodtekening heeft.

Na deze cursus ga je naar huis met basiskennis van de riso en een mooie prent.

Plaats een reactie