Agenda

Info

23 januari 2023
19:00 – 22:00

Locatie

Warmoesstraat 41
9724 JJ Groningen

Kosten
€ 290,--
Meer informatie
www.grafischcentrumgroningen.nl

Organisator

Grafisch Centrum Groningen
Dirk Wijbenga
info@grafischcentrumgroningen.nl
0625178093

5 januari 2023

Cursus Zeefdruk

Het zeefdrukken is een bij kunstenaars zeer geliefde grafische techniek. Je maakt met papier of via een fotografisch procedé een sjabloon. Met een rakel wordt daarna inkt door de open plekken in het gaas op papier (of een andere ondergrond) gedrukt. Bijna alle soorten beeld – getekend, geschilderd of fotografisch, strak, los, in transparante of dekkende kleuren – kunnen gezeefdrukt worden.

Kunstenaar Onno Broeksma leert beginners en gevorderden omgaan met de verschillende aspecten van het zeefdrukken, waarbij de mogelijkheid wordt gegeven zowel eenvoudige als complexe ontwerpen en technieken te onderzoeken. Tevens wordt de plaats van ‘de zeefdruk’ in de kunstgeschiedenis en de hedendaags kunst besproken. Beginners krijgen een programma waarin ze in een aantal lessen kennis maken met het ontwerpen in één of meer kleuren, het maken van sjablonen, het belichten en schoonmaken van de zeef, de technische kant van het drukken en de mogelijkheden van verschillende papiersoorten. Gevorderden leren kijken naar onderwerp/ontwerp en de mogelijke uitwerkingen ervan. Een belangrijk onderdeel van de lessen is het onderling uitwisselen van ideeën en het bespreken van elkaars werk.

Als de cursus waarvoor u zich wilt aanmelden vol is, dan kunt u een mail sturen naar info@grafischcentrumgroningen.nl. U wordt dan verder geïnformeerd over bijvoorbeeld een eventuele wachtlijst.

Datums: 23 jan. 2023 – 24 apr. 2023
Totaal aantal 12 sessies

Plaats een reactie