Agenda De Zomerexpositie van Titi Zaadnoordijk

Agenda

Info

25 juli – 11 augustus 2019
11:00 – 17:00

Locatie

Voetpad 69
8483 JR Scherpenzeel (Friesland)

Meer informatie
www.titi.nl

Organisator

Titi
hallo@titi.nl
06 29 154 124

7 juni 2019

De Zomerexpositie van Titi Zaadnoordijk

In eigen atelier en expositieruimte toont Titi haar nieuwste werk. Titi borduurt voort op het werk van haar zomerexpo 2018 Visvrouwen en Kabeljauw: ook nu zien we veel vis en vrouwen in klederdracht in allerhande verschillende technieken en materialen.

Titi verzamelde in de loop der tijd een aantal originele klederdrachtstukken waaronder rokken en kapjes. Voor deze stukken ontwierp zij mensfiguren die ze uitzaagde uit dik strokarton en vervolgens aankleedde. Ook maakte ze veel tekeningen: Wie naderbij kijkt ziet prikwerk, gestippel en collages, verschillende delen zijn op de tekening genaaid en uit lege blikjes knipte Titi visjes die ze in haar tekeningen verwerkte. De vrouwen zijn frivool, ingetogen of zorgelijk, ieder heeft haar eigen uitstraling. Moderne vrouwen zijn het, maar wel in klederdracht.

Tientallen doorzichtige visjes zweven in de expositieruimte. Titi haakte ze uit dun koperdraad. Meer compacte exemplaren plaatste ze op sokkels van verweerd hout.

Titi eert de overblijfselen uit het verleden. Uit ruim 100 jaar oude waterkaarten knipte en vouwde ze leporello’s. De kleine bootjes en trekkertjes, uit zwart papier geknipt, die Titi in de boekjes plakte, vestigen de aandacht op de prachtige vormgeving van de eeuwenoude kaart: het rasterdrukwerk, de handgeschreven letters, de tonnetjes en de bakens.

Titi werkt gestaag door aan een serie unica’s waarin ze (heel) oud gevonden materiaal combineert met nieuwe tekeningen en andere toevoegingen. In deze serie boeken zonder oplage schept Titi kleine werelden: ze tekent op behangsnippers uit de huizen waar ze ooit woonde en combineert dit met knipsels uit de nagelaten patronenbladen van haar grootmoeder. Maar ook oude etiketjes, kaftpapier en restjes bindgaren vinden een nieuw leven. Titi werpt een nieuw licht op wat geweest is, ze laat zien dat vroeger niet voorbij is.

Titi’s atelier ligt in het natuurgebied de Rottige Meente, direct aan de Zuiderzee(wandel)route.
Gedurende de hele expositieperiode voert Opera Spanga in buurdorp Spanga de opera’s Pagliacci van Leoncavallo en Il Tabarro van Puccini op. Overnachten kan in de buurt, bijvoorbeeld op de camping in het dorp of huur Titi’s logeerkamer.

Van 25 juli t/m 11 augustus is Titi’s atelier dagelijks open van 11 tot 5u, maandags gesloten, verder het hele jaar open op afspraak.

Plaats een reactie

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten op de Drukwerk in de Marge-site per e-mail ontvangen?
Schrijf u dan in door hieronder uw e-mailadres in te vullen.