Agenda

Info

27 januari 2023
19:00 – 22:00

Locatie

Warmoesstraat 41
9724 JJ Groningen

Kosten
€ 110,--
Meer informatie
www.grafischcentrumgroningen.nl

Organisator

Grafisch Centrum Groningen
Trijn van de Bunt
info@grafischcentrumgroningen.nl

3 januari 2023

Druk op Vrijdag Special, Biljetterpret

Het Grafisch Centrum Groningen bezit een gevarieerde collectie houten letters van uiteenlopende formaten: sommige zijn kleiner dan een pink, andere bijna zo groot als een voet. Deze zogenaamde biljetletters werden ooit gebruikt voor het drukken van aanplakbiljetten. Ze nodigen uit om er korte, pakkende teksten mee te drukken en te experimenteren met vorm, kleur en compositie.

Tijdens deze special halen we alle biljetletters uit de kast, eventueel aangevuld met de grootste corpsen loden letters. De deelnemers maken kennis met de basisprincipes van de boekdruk en de bijzondere eigenschappen van de biljetletter. Iedereen drukt een of meer prenten in een aantal kleuren en in een oplage van tien à twaalf exemplaren. Een deel van de oplage zal worden samengevoegd in een boekje van royaal formaat: een exemplaar voor iedere deelnemer, de docenten (die ook zorgen voor het omslag en het binden van het boekje), en een voor de collectie van het Grafisch Centrum.

De special staat onder leiding van ervaren margedrukkers Anneke de Vries en Henk ter Bogt, beiden docent Letterpress van het Grafisch Centrum.

Data: 27 jan. 2023 – 17 feb. 2023
Totaal aantal 4 sessies
www.grafischcentrumgroningen.nl/service-page/biljetterpret?

Plaats een reactie