Agenda

Info

12 maart – 26 maart 2020

Locatie

Den Bosch

Kosten
€ 172,50
Meer informatie
www.gadenbosch.nl/Drukproeverij

Organisator

Grafisch Atelier Den Bosch
educatie@gadenbosch.nl
0736134277

17 februari 2020

Drukproeverij

Docent: doordruk door Maartje van der Kruijs, diepdruk door Lisette Huysmans, hoogdruk door Peter Koene
12 maart (doordruk), 19 maart (hoogdruk) en 26 maart(diepdruk), steeds van 18.00- 22.00
Kosten: € 172,50 (inclusief BTW en materiaal)

In deze 3-daagse cursus beleef je alle grafische technieken in vogelvlucht. Het is het proeven aan de verschillende smaken; doordruk, hoogdruk en diepdruk. Je maakt kennis met de doordruk in de vorm van sjabloondruk. Niet alleen druk je je eigen prent, maar je drukt ook je map waarin je alle smaken goed kan bewaren, zodat je deze thuis kan laten zien. De sjabloon creëer je zelf en kun je in je eigen kleurenpalet afdrukken onder leiding van Maartje van der Kruijs.

Voor de volgende gang proef je van de ogenschijnlijk eenvoudige techniek van de linoleumsnede die gegeven wordt door kunstenaar Peter Koene. Na het snijden van een op de linoleumplaat aangebracht ontwerp leer je hoe je je prent perfect af kunt drukken, en proef je aan de expressiviteit van de lino en de kracht van de robuuste lijnen.

Als afsluiting de lijnets, waarbij je met metaal en zuur tot een afbeelding komt die letterlijk een diepgang heeft. In de ets is er aandacht voor het lijnenspel en arceren, en natuurlijk het chemische proces. De bereiding is geheel anders aangezien je hier letterlijk de plaat inwrijft met inkt en deze later afslaat voor een goede druk. Je wordt hierin begeleid door specialiste Lisette Huysmans.

Na deze proeverij heb je aan de basisdruktechnieken kunnen snuffelen, en heb je een goed idee welke smaken het meest bevallen

Voor wie zich daarna verder wil verdiepen in een techniek bieden we verschillende vervolgcursussen aan.

Inschrijven via:
https://www.gadenbosch.nl/Drukproeverij

Plaats een reactie