Agenda

Info

18 januari 2023
19:00 – 22:00

Locatie

Boschdijkstraat 100
‘s-Hertogenbosch

Kosten
€ 175
Meer informatie
www.gadenbosch.nl/Drukproeverij

Organisator

Grafisch Atelier Den Bosch
Maartje van der Kruijs
educatie@gadenbosch.nl
0736134277

23 december 2022

Drukproeverij januari 2023

In deze 3-daagse cursus beleef je alle grafische technieken in vogelvlucht. Het is het proeven aan de verschillende smaken; doordruk, hoogdruk en diepdruk. In drie korte lessen leer je de basisbeginselen van deze drie technieken, en krijg je voldoende informatie mee om daarna zelfstandig met deze technieken te experimenteren.

In de eerste les maak je kennis met de doordruk in de vorm van zeefdruk met sjablonen. Niet alleen druk je je eigen prent, maar je drukt ook een mapje waarin je drukwerk goed kan bewaren, zodat je deze thuis kan laten zien. De sjabloon creëer je zelf en kun je in je eigen kleurenpalet afdrukken.

De volgende les ga je aan de slag met de ogenschijnlijk eenvoudige maar prachtige hoogdruktechniek linoleumsnede. Na het snijden van een op de linoleum aangebracht ontwerp leer je hoe je je prent perfect af kunt drukken, en proef je aan de expressiviteit van de lino en de kracht van de robuuste lijnen.

De laatste les staat in het teken van diepdruk, specifiek de droge naaldets. Waarbij je je tekening in metaal krast en zo diepe lijnen en bramen maakt. Door inkt in de diepe delen te wrijven kun je je tekening daarna meerdere malen afdrukken op papier. In de ets is er aandacht voor het lijnenspel en arceren.

Na deze cursus heb je de basiskennis om zelfstandig met deze technieken te kunnen werken. Voor wie zich daarna verder wil verdiepen in een techniek bieden we verschillende vervolgcursussen aan.

Inschrijven voor deze cursus kan via de website van het Grafisch Atelier

Plaats een reactie