Agenda

Info

21 november – 22 november 2020
10:00 – 16:30

Locatie

In het atelier van Tulip Graphics
Noord IJsselkade 6, 3421 BD Oudewater Nederlands

Kosten
35 euro p.p.
Meer informatie
hanga-land.blogspot.com/2020/11/printing-workshop.html

Organisator

Hanga Land
Yuriko Miyoshi
print88x+mokuhanga@gmail.com

10 november 2020

DRUKWORKSHOP met Baren en Pastamachine 22/21 november 2020

Drukworkshop zelf je wenskaart drukken
木版画 Japanse houtsnede met Baren + 銅版画 ets met Pastamachine

Wanneer?
zaterdag 21 november 2020
(A) 10.00 tot 12.00 uur
(B) 12.30 tot 14.30 uur
(C) 14.30 tot 16.30 uur
zondag 22 november 2020
(D) 10.00 tot 12.00 uur
(E) 12.30 tot 14.30 uur
(F) 14.30 tot 16.30 uur

Waar?
In het atelier van Tulip Graphics
Noord IJsselkade 6, 3421 BD Oudewater Nederlands

Deelnemers en prijs
* tot twee personen of een familie per workshop, minimaal 1 persoon
* 35 euro p.p. ( Kinderen onder 12 jaar zijn welkom tegen 15 euro p.p.)
Inclusief materiaal, Japanse en wester papieren, gebruik Japanse materialen en gereedschappen en BTW. Kom naar de workshop met je vriend of familie. Elke groep/familie kan een 福袋 Fuku-bukuro (= Japanse gelukstas.) iets leuks Japans krijgen inclusief originele kunstkaartje of notitieboek (japanse boekbinding enz.)

How to participate
Stuur alsjeblieft uw bericht inclusief uw naam, leeftijd, adres en gsm-nummer naar Yuriko Miyoshi.
Na uw registratie ontvangt u een e-mail met de informatie voor deze workshop en een factuur met de bankrekening voor de betaling. Houd er rekening mee dat uw plaats pas gegarandeerd is nadat de betaling is voltooid. Wij vragen u om de workshopkosten zo snel mogelijk na uw registratie te betalen, of uw plaats kan worden weggegeven. Het is toegestaan iemand in uw plaats te vinden als u de betaling zelf organiseert en de organisatie hiervan op de hoogte stelt. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor communicatie met u en voor facturering, en worden niet zonder uw toestemming met derden gedeeld.

Dit is een introductieworkshop voor de 木版画 Moku-Hanga techniek, ook bekend als 浮世絵 Ukiyo-e, “prenten van de vlietende wereld”, een vorm van houtsnede uit Japan die vanaf de jaren 1860 ook in Europa populair werd.

Elke deelnemer krijgt een set 和紙 Washi (= japans papier) die gemaakt zijn van de vezels uit de bast van de gampibomen, van de Mitsumatastruik of van de papiermoerbei en 洋紙 Westers papier. Met behulp van al gesneden platen proberen wij de houtsneden af te drukken. Dat doen we met sumi-inkt als zwart en kleurinkt met Yamato Nori (niet-toxische lijm) op waterbasis, paardenharen borstels en we drukken met een Baren, dit is een japans traditioneel instrument dat wordt gebruikt in plaats van een drukpers.

Ook kennismaking met ets druken. De meest bekende vorm van diepdruk waarbij we rechtstreeks in de plaat gekrast of gegraveerd wordt. We gebruiken daarvoor koper- of zinkplaten en plexiplaten. Bij het inkten zal de inkt zich in de diepte van de gekraste lijn zetten. De oppervlakte maken we vrij van inkt. Dan leggen we een vochtig drukpapier op de plaat en draaien we die door een cylinderpers. Zo krijgen we de afdruk voor onze wenskaarten. Je kiest tussen reeds gegraveerde koperen platen om te verwerken en af te drukken via diepdruk met pastamachine in plaats van een etspers.

You can also ask for your possible date and time. We try to arrange it with another day for you. Or should I go to your place? It can be possible if you pay the participant fee plus my trein cost. Please contact me if you have any question and request in English.

Plaats een reactie