Agenda

Info

9 juni – 23 juni 2023
13:00 – 16:00

Locatie

Boschdijkstraat 100
5211 VD Den Bosch

Kosten
200,00
Meer informatie
gadenbosch.nl

Organisator

Grafisch Atelier Den Bosch
Sarah Linde
educatie@gadenbosch.nl
+31 (0)736 134 277

12 mei 2023

Etsen – Een eeuwenoude techniek – juni 2023

Hou je van gedetailleerd werken en altijd al eens willen werken met een eeuwenoude grafische techniek? Dan is deze drie-delige cursus misschien wel iets voor jou.

Etsen is een magische techniek, het bewerkelijke en ambachtelijke karakter en de indirecte manier van werken, maken dat het proces spannend en soms onvoorspelbaar is. Pas bij het afdrukken van de plaat, als het door de pers wordt gehaald en je het papier voorzichtig optilt, zie je wat het geworden is.

Deze cursus is voor iedereen die kennis wil maken met alle aspecten van het etsen. In klein gezelschap, met veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en het experiment, wordt op laagdrempelige wijze een diepgaande introductie gegeven in diverse mogelijkheden van het etsen.

Het is mogelijk met ragfijne lijntjes te werken, maar ook lekker experimenteren met diverse soorten arceringen om een beeld op te bouwen, geeft mooie resultaten. Door middel van arceringen en vele etsbeurten kun je een tint verkrijgen van zachtgrijs naar donker zwart en alles wat daartussen zit.

Bij deze cursus wordt er een lijnets op zink geëtst in kopersulfaat.
Er komen geen schadelijke dampen vrij, wel zijn de etstijden wat langer dan in salpeterzuur.

Docent: Peter Koene
9, 16 en 23 juni van 13.00 t/m 16.00 uur
Kosten: € 200,00 (inclusief BTW en materiaal)

1 gedachte over “Etsen – Een eeuwenoude techniek – juni 2023”

  1. Mag aannemen dat de foto, die boven dit bericht staat, grappig bedoeld is?
    Op de foto is veel te zien wat een grafisch kunstenaar NIET moet doen: allereerst de houding van de dame: duidelijk is te zien dat de rechaud te hoog is voor haar en dat zij na enkele uren werken een milde nekkramp heeft en vrijwel ontwrichte schouders.
    Dan wat er op tafel staat: een serieuze etsdrukker houdt het overzichtelijk en schoon, aan de inktpotten te zien is dat op amateuristische wijze de inkt uit de potten is geschept, met een niet al te schoon inktmes. En dan hebben we het maar niet over de troep en papierresten die op de werktafel liggen.
    Maar, zoals gezegd, ik ga er van uit dat de foto grappig bedoeld is.

    Beantwoorden

Plaats een reactie