Agenda

Info

2 september – 4 september 2022
16:00

Locatie

Evertsenstraat 115
2315 RZ Leiden

Kosten
gratis
Meer informatie
www.drukdrukpaint.com

Organisator

drukdrukpaint
Lisanne Wepler
info@drukdrukpaint.com

26 augustus 2022

expo#2: bomen & mieren van Wepler & Söll

Het kunstenaarscollectief drukdrukpaint organiseert van vrijdag 2 t/m zondag 4 september 2022 de tweede ateliertentoonstelling in de Evertsenstraat 115, Leiden.

expo#2 is thematisch verbonden met expo#1 (bos en kreupelhout in juni 2022) en toont de mieren van Florian Söll en de bomen van Lisanne Wepler.
Een enorme hoop grote bosmieren voor het Zweedse vakantiehuis confronteerde Florian Söll (1950) direct met de tintelende en toch zo gestructureerde wereld van deze insecten. Krijgshaftig en sociaal, monsterlijk en toch zo vertrouwd; het menselijk oog heeft tijd nodig om deze wereld te benaderen. Florian Söll heeft zijn fascinatie weergegeven in spannende etsen, linosneden, tekeningen en schilderijen.
Ook de prenten van Lisanne Wepler (1980) zijn gemaakt vanuit een directe observatie. Lisanne portretteert bomen uit haar omgeving, zoals de oude, dikke beuk op de Begraafplaats Groenesteeg in Leiden. Onder de serienaam Onze goede buren – boomportretten deelt Lisanne haar bewondering voor de bomen in onze stedelijke leefomgeving. Haar etsen tonen de bomen met al hun tekens van weer en wind als levende sculpturen. De gebruikte technieken brengen verschillende aspecten aan het licht: soms knoestige, bizarre vormen met vernis-mou en droge naald, soms het wereldlandschap van een boomschors met pure lijnets.

drukdrukpaint doneert 10% van alle verkoop tijdens de tentoonstelling aan de Bomenbond Rijnland.

De opening vindt plaats op vrijdag 2 september in het atelier van drukdrukpaint, Evertsenstraat 115, Leiden. Van 16.00 uur staan wij (Burkhardt Söll, Lisanne Wepler, Manuela du Bois-Reymond, Gregor J.M. Weber en Florian Söll) als ook wijn en fris klaar op het zonneterras voor de studio.

Plaats een reactie