Agenda

Info

5 mei – 7 mei 2023
12:00 – 18:00

Locatie

Evertsenstraat 115
2315 RZ Leiden

Meer informatie
drukdrukpaint.com/drukdrukpresent/exhibitions

Organisator

drukdrukpaint
Lisanne Wepler
info@drukdrukpaint.com

2 mei 2023

expo#3: etsen en mezzotinto – Chaos in Hemel, Rampen op Aarde

Het kunstenaarscollectief drukdrukpaint organiseert van vrijdag 5 t/m zondag 7 mei 2023 de derde ateliertentoonstelling in de Evertsenstraat 115, Leiden; 12-18.00

Expo#3 draait om etsen en mezzotinto van vier verschillende kunstenaars. Dit keer is het onderwerp allesbehalve licht verteerbaar.

Jeroen Bisscheroux maakt zijn eigen mezzotint-prenten zoals in de 17e eeuw: urenlang bewerkte hij handmatig met een hakmes de koperplaten en polijstte hij vervolgens met een stijltang de vlakken die de voorstelling vormen. Inspiratie hiervoor vond hij tijdens zijn reis naar Japan, waar hij zes weken verbleef als artist in residence. Daar bezocht hij de gebieden die getroffen en verwoest waren door de tsunami en de kernramp van november 2011. Als spookachtige herinneringen aan vervlogen beschavingen komen de contouren van verwoeste gebouwen weer tevoorschijn uit het diepe zwart van de prenten.

Samen met Burkhardt Söll brachten Paul en Manni du Bois-Reymond vele uren ‘en plein air’ door met het maken van hun minutieuze, gedetailleerde etsen. De voorstellingen zijn verweven met nachtmerrieachtige impressies van een literair werk uit de 16e eeuw van Giordano Bruno: De verdrijving van het triomferende beest (Spaccio della bestia trionfante). Manuela du Bois-Reymond schreef teksten voor de serie van 27 etsen.

De tentoonstelling vindt plaats in het atelier van drukdrukpaint, Evertsenstraat 115, Leiden.

Plaats een reactie