Agenda

Info

1 september – 30 november 2022

Locatie

Meer dan 100 locaties, verspreid over Nederland.

Meer informatie
www.grafiek2022.nl

Organisator

Stichting Grafein
Joyce Gabeler
grafiek2022@grafein.nl
0614327420

9 augustus 2022

Grafiek2022

Grafiek2022 – Ontmoeten
een grafiekmanifestatie, op meer dan honderd locaties in het hele land
1 september tot en met 30 november 2022

“When two people meet, each one is changed by the other so you’ve got two new people”
John Steinbeck, The Winter of Our Discontent, 1961

In het najaar van 2022 vindt de landelijke manifestatie Grafiek2022 plaats. Er is aandacht voor grafiek in musea, galeries, werkplaatsen en bij kunstenaarsinitiatieven, met tentoonstellingen en meer. Grafiek heeft als kunstvorm een grote reikwijdte in uitingen: van ambachtelijke technieken tot hedendaagse cross overs, combinaties met andere technieken, uitvindingen van nieuwe drukmethodes, de variatie is enorm. In de manifestatie Grafiek2022 is grafiek dan ook in zijn volle breedte te zien. Een uitgelezen moment om hier een blik op te werpen.

Thema
Het thema voor Grafiek2022 diende ter inspiratie en is breed geïnterpreteerd. Er zijn ontmoetingen in open ateliers, met tentoonstellingen, workshops en lezingen; galeries die hun deuren openzetten en de grafiek uit hun stal benadrukken; er is een grafiekbeurs in de Kloostergangen in Middelburg en academiestudenten die ons een kijkje gunnen op de rafelranden van grafiek bij Artez in Enschede. We zien ontmoetingen met grafiek uit andere landen in enkele tentoonstellingen van Stichting Grafein: Mirror – Face to Face in de Amstelkerk, Amsterdam en vervolgens in Kunstliefde, Utrecht is een uitwisselingsproject met Italië en Bridges in Print bij Galerie Waterbolk, Utrecht toont grafiek van Bulgaarse studenten. Het Grafiekplatform organiseert een ontmoeting door de tijd heen, door de prenten uit de collectie van ’t Oude Slot in Veldhoven als inspiratiebron voor hedendaagse grafici te laten dienen. En er is nog heel veel meer, op meer dan honderd locaties in het land. Het thema staat voor nieuwsgierigheid en verrijking in de relaties met elkaar.

Deelnemers en betrokkenen
Stichting Grafein is initiatiefnemer van de grafiektriënnale 2022. Deelnemers verzorgen hun eigen evenement op hun eigen locatie. Grafein biedt een groot gezamenlijk platform en heeft een ondersteunende en faciliterende functie. Grafiek2022 is de vierde van een reeks grafiektriënnales.
Er zijn evenementen in o.a.: Alkmaar, Ameland , Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam , Arnhem, Bergen NH, Bergen op Zoom, Beuningen, Boxtel, Breda, Delden, Delft, Den Haag, Deventer, Diepenheim, Dordrecht, Edam, Ede, Eindhoven, Enschede, Fochteloo, Gouda, ‘s-Graveland, Groningen , Hengelo, ‘s Hertogenbosch, Hilversum, Hoogland, Huissen, Jubbega, Leeuwarden , Leiden, Lith , Lithoijen, Maarssen, Middelburg, Oosterbeek, Oosthem, Oudeschans, Overasselt, Purmerend, Roosendaal, Rosmalen, Rotterdam, Sijbekarspel, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Valkenswaard, Veldhoven, Velp (NBr), Vught, Waalre, Wijhe, Zeist, Zwolle.
Grafiek2022 belooft een scala aan inspirerende ontmoetingen tussen mensen, culturen en technieken, met grafiek als rode draad.

Stichting Grafein | www.grafein.nl | www.grafiek2022.nl

Contactpersonen: Maria Kapteijns, Cisca Poldervaart, Maja Chris, Hans Laban en Joyce Gabeler via grafiek2022@grafein.nl

Plaats een reactie