Agenda

Info

1 juli – 31 juli 2024

Locatie

Het Kasteel
(Melkweg 1, Groningen)

Meer informatie
www.gridgroningen.nl

Organisator

GRID Grafisch Museum Groningen
info@gridgroningen.nl

12 juni 2024

GRID presenteert ‘ZomerDRUKte’

 “Ik kreeg eens een professor met zijn vrouw op bezoek die toen ze op ’t kantoor beland waren uitriep: maar meneer Werkman, dat is Montmartre of Montparnasse. Ik dacht bij mijzelf: zou het dan heusch waar zijn? Maar waarom trekken dan zooveel menschen naar Parijs als ze dat hier kunnen zien?”
— Hendrik Nicolaas Werkman over Groningen
 
Groningen was soms net Parijs, volgens kunstenaar Hendrik Werkman, als hij vanuit zijn werkkamer aan het Hoge der A naar buiten keek. Waarom zou je eigenlijk nog weg willen?

Speciaal voor de thuisblijvers én voor de vakantiegangers organiseert GRID Grafisch Museum ZomerDRUKte: een maand vol bijzondere activiteiten. In onze tijdelijke locatie in Het Kasteel (Melkweg 1) is er de hele maand juli van alles te beleven. Zo geeft kunsthistorica en Werkman-expert Anneke de Vries een lezing, zijn er bijzondere workshops te volgen in de Werkmantechniek en op onze riso-printer (een Japanse stencilmachine), en zijn er speciale stadswandelingen.

Speciaal voor kinderen is er de workshop ‘Dicht maar, Druk maar’ die samen met het Poeziëpaleis wordt georganiseerd. Onder leiding van een dichter schrijven kinderen eerst hun eigen gedicht, om het vervolgens zelf te illustreren met de Werkmantechniek of via de RISO-printer.  

Het volledige programma is te vinden op de website van GRID~ en onze social media kanalen.  

Over GRID
GRID Grafisch Museum is onderweg. Van de huisvesting in de Sint Jansstraat via een opslag in Haren naar een met een aantal andere culturele organisaties geambieerde locatie in de Niemeyerfabriek in Groningen. Tijdelijk heeft GRID de beschikking over een prachtige tentoonstellingszaal in ‘Het Kasteel’ aan de Melkweg in Groningen.

Bij GRID Grafisch Museum Groningen komt drukkunst en grafisch erfgoed op verschillende manieren tot leven. We laten onze bezoekers kennismaken met de grafische geschiedenis van de stad en de provincie Groningen. In onze museale presentatie en activiteiten laten we onze bezoekers de schoonheid van taal, grafische vormgeving en kunst ervaren.

Plaats een reactie