Agenda

Info

27 september 2022
19:00 – 22:00

Locatie

Oude Fabriekstraat 18
3812 NR Amersfoort

Kosten
€ 210
Meer informatie
www.stadsatelier.com

Organisator

Stadsatelier
Tiny Risselada
tiny@stadsatelier.com
0644195214

23 september 2022

Herfstworkshop grafische technieken

Een unieke kennismaking met de grafische technieken droge naald etsen, houtsnede, en photopolymer etsen. Elke week gaan we aan de slag met één van deze technieken.

Droge naald etsen (Dinsdagavond 27 september van 19 tot 22 uur)
Ga je werken met plastic drukplaatjes. Het fijne hiervan is dat je een afbeelding eronder kunt leggen en deze kunt ‘overtrekken’ met een naald. Deze afbeelding kan van alles zijn, een portret, landschap of je huisdier. Dit plaatje inkt je in en druk je af op de grote etspers.

Houtsnede (Maandagavond 3 oktober van 19 tot 22 uur)
Bij houtsnedes guts je alles wat je niet wilt afdrukken weg uit een houten plaat. Met de inktrol, rol je het beeld in en komt dit de inkt alleen op de delen die nog niet zijn weggehaald. Deze afbeelding druk je dan af op papier. In een vervolg cursus leren we je ook de reductie techniek, hierbij snijd je dan elke drukgang weer een beetje meer uit het hout zodat je met verschillende kleuren kunt werken op één houten drukplaat.

Photopolymer etsen (Woensdagavond 12 oktober van 19 tot 22 uur)
Een vrij nieuwe grafische diepdruktechniek uit de jaren ’70. Door middel van een foto, wat op een film wordt uitgedraaid, belicht je de film op een polymeer plaatje. Alles wat licht krijg wordt hard en de rest blijft zacht. Het zachte deel was je er voorzichtig af. Na drogen en opnieuw belichten om het drukplaatje uit te harden. Dit drukplaatje inkt je in en sla je de inkt er weer af zodat alleen in de diepere gelegen nog inkt zit. Dit druk je af op vochtig etspapier op de ets pers.

Wil je meer weten over de herfst cursus of heb je vragen? Mail of bel ons en we helpen je graag verder.

Mochten bovenstaande data niet uitkomen, laat het ons ook even weten, dan kunnen we samen kijken naar een datum wanneer het jou past.

Bij minimaal 4 cursisten kunnen we de cursus door laten gaan.

Plaats een reactie