Agenda

Info

3 september 2022
10:00 – 16:00

Locatie

Het Mediahuis
Katwilgweg 2
Antwerpen

Kosten
€ 50,-
Meer informatie
www.initiaal.be

Organisator

Initiaal
ruud@initiaal.be

4 augustus 2022

Het Zomertyposium 2022

Het vijftiende Typosium van Initiaal, de alumni-organisatie van het Plantin Instituut voor Typografie, belicht het boekontwerp van vroeger en nu. Op zaterdag 3 september 2022 spreken we af in het Mediahuis op de Linkeroever, samen met vier enthousiaste sprekers. Anna Rubbens is dit jaar onze prentenmaker.

Stijn Van Rossem
Hoofd kennis en collecties van het Allard Pierson
Voor hij naar het Allard Pierson kwam, werkte hij onder meer als conservator bij Brown University en als directeur van het Museum voor Brieven en Manuscripten in Brussel. Voor zijn doctoraalscriptie over de drukkersfamilie Verdussen, Het gevecht met de boeken (2014), ontving hij de Menno Hertzberger Aanmoedigingsprijs.

Steven Theunis
Ontwerpbureau Armée de Verre
Armée de Verre is gespecialiseerd in ontwerpen voor boeken en verpakkingen met veel aandacht voor de juiste materialen en voor verzorgde typografie. Samen met zijn collega ontwerpt hij boeken in alle maten en texturen sinds 2009.

Bart Rouwhorst
Grafisch ontwerper Rouwhorst + Van Roon
Bart Rouwhorst is sinds 2003 werkzaam als grafisch ontwerper. Na zijn opleiding heeft hij zich verder ontwikkelt als zelfstandig ontwerper bij de studio van Ron van Roon, met wie hij sinds 2019 samen een duo vormt onder de naam Rouwhorst + Van Roon. Bart heeft als ontwerper veel ervaring met het maken van boekomslagen voor gerenommeerde uitgevers in Nederland en België.

Tina De Souter
Boekontwerper, boekbinder en grafisch ontwerper
Tina begon in 2018 als zelfstandig ontwerper en is gespecialiseerd in kunstboeken, fotoboeken en ander knap drukwerk. Door de nadruk op print in haar werk heeft ze een uitgebreid netwerk opgebouwd van drukkerijen, uitgeverijen, fotografen, illustratoren, kunstenaars en copywriters.

Anna Rubens
Typosiumprent 2022
Anna Rubbens volgde een opleiding illustratie aan Luca School of Arts in Gent. In haar laatste jaar studeerde ze zes maanden in Zuid-Afrika via een uitwisseling. Deze ervaring liet een diepe indruk na en heeft haar werk sterk beïnvloed tijdens haar master. Binnen haar artistieke werk bewandelt Anna de grens tussen illustratie en vrije grafiek.

Typosium XV vindt plaats op zaterdag 3 september 2022, in het Mediahuis, Katwilgweg 2 in Antwerpen.

Inschrijven kan via de website of kan via een email naar info@initiaal.be.

De deelname bedraagt
ofwel € 50 voor toegang inclusief lunch;
ofwel € 105 voor toegang inclusief lunch én de typosiumprent van Anna Rubbens.

Betaling kan op het rekeningnummer:
NL27 INGB 0518 722 554 t.n.v. A Rigters – Initiaal
(BICIC: INGB NL2A).

Plaats een reactie