Agenda Jubileumcongres en workshop Nederlandse Boekhistorische Vereniging

Agenda

Info


Organisator

Nederlandse Boekhistorische Vereniging
info@boekgeschiedenis.nl

2 mei 2018

Jubileumcongres en workshop Nederlandse Boekhistorische Vereniging

De Nederlandse Boekhistorische Vereniging bestaat 25 jaar en kijkt daarom op vrijdag 1 juni vooruit naar een veelbelovende boekhistorische toekomst. Dan wordt het jubileumcongres Nieuwe wijn én nieuwe zakken. Perspectieven in boekhistorisch onderzoek gehouden bij de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Het jubileumcongres wordt een tweeluik. Aan de ene kant schenken boekhistorici aandacht aan nieuwe (digitale) methoden en technieken, met de kansen en mogelijkheden die ze boekhistorisch onderzoek kunnen bieden. Aan de andere kant laten onderzoekers uit vernieuwende of verwante disciplines hun licht schijnen op de boekgeschiedenis: wat kunnen ze ons leren over onderzoeksvragen en -instrumenten die in de boekwetenschap nog niet, of te weinig, worden toegepast?

De kosten voor het congres zijn € 15 voor NBV-leden, € 30 voor niet-leden en € 10 voor studenten.

Meer informatie is te vinden op www.boekgeschiedenis.nl/jubileumcongres-op-1-juni/

Workshop

De dag erna, op zaterdag 2 juni, wordt in AGA Lab in Amsterdam een jubileumworkshop oude en nieuwe druktechnieken en drukmaterialen gehouden. AGA LAB en de Nederlandse Boekhistorische Vereniging ontwierpen samen een workshopdag waarin u tal van grafische technieken zal toepassen. Het wordt een dag om uw mouwen op te stropen en zelf een boekje onder uw handen te laten ontstaan onder de deskundige begeleiding van een gedreven team van AGA LAB. We maken gezamenlijk een oplage van een speciale jubileumeditie waarvan iedereen een eigen exemplaar meeneemt.

Tijdens deze dag neemt u deel aan een viertal korte workshops. Daarin werkt u in groepjes steeds aan een pagina van de jubileumuitgave, een in zeefdruk, in letterpress en in ets. En u neemt deel aan een introductie risografie en de vervaardiging van zelfgewonnen plantaardige inkten. U rouleert dus gedurende de dag, maakt alle onderdelen mee en ziet de jubileumeditie in uw eigen handen langzaam vorm krijgen.

De dag start om 9:00 uur en duurt tot ca. 19:00 uur. De workshop kost € 50. Deelnemers ook deelnemen aan het jubileumcongres op 1 juni krijgen € 10 korting.

Meer informatie over de workshop: www.boekgeschiedenis.nl/jubileumworkshop-op-2-juni/

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.