Agenda

Info

17 september 2024

Locatie

Bremtstraat 7
3360 Bierbeek
België

Meer informatie
ateliert.be/workshops-courses-2024/

Organisator

Drukwerkplaats Atelier t
Niels Goovaerts
workshops@ateliert.be

16 juni 2024

Lang leve de zwarte kunst

Goed nieuws voor de boekdrukkunst in Vlaanderen. ‘Lang leve de zwarte kunst’ is een driejarig cultuurproject van Drukwerkplaats Atelier t in samenwerking met het Industriemuseum, cultuurcentrum De Borre (Bierbeek) en de Genkse Academie voor Beeldende kunst en Media. Het project is mogelijk dankzij de steun van het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid.

Lang leve de zwarte kunst wil ervoor zorgen dat meer mensen in Vlaanderen het letterzetten en drukken onder de knie krijgen, zodat grondige kennis en kunde over boekdruk niet verloren gaan. We hopen dat er op termijn ook in Vlaanderen een nieuw netwerk ontstaat van bevlogen beoefenaars van de zwarte kunst.

We plannen de volgende drie jaren een tiental experimentele publicaties, en we organiseren een nieuwe en unieke Jaaropleiding Letterzetten. Het programma bestaat uit driedaagse werkweekends in Atelier t en in het Industriemuseum en uit online bijeenkomsten en plaatsbezoeken bij musea en bijzondere collecties in Vlaanderen en Brussel.

De begeleiding is in handen van ervaren docenten Thomas Gravemaker (LetterpressAmsterdam), Armina Ghazaryan (Industriemuseum, Type & Press) en Niels Goovaerts (Atelier t).

Wil je meer weten over de jaaropleiding? Check dan ateliert.be/lang-leve-de-zwarte-kunst/

En dat is nog niet alles, want sinds dit weekend staat het cursusaanbod van Atelier t voor dit najaar online. Dit staat er op het programma:

– 17.09 – 10.10: Avondreeks letterzetten, in samenwerking met CC De Borre
– 11.10 – 13.10: Meet the Artist: lino’s etsen met Annegret Frauenlob
– 26.10 – 27.10: Letterzetten: The young ones (voor – 30-jarigen)
– 30.11 – 01.12: Kennismaken met Letterzetten

Meer info vind je op de website van Atelier t. Van harte welkom!

Plaats een reactie