Agenda Leerzame Zaterdag: Marmeren met waterverf op Ierse mos

Agenda

Info

18 mei 2019

Locatie

Bergselaan 226
3037cm Rotterdam

Kosten
€ 115,- en € 105,-
Meer informatie
www.cohenboekwerk.nl/agenda/

Organisator

cohen boekwerk
Jonna Cohen
info@cohenboekwerk.nl
0641688449

15 april 2019

Leerzame Zaterdag: Marmeren met waterverf op Ierse mos

18 mei weer de hele dag marmeren in de werkplaats met stadstuin te Rotterdam.

De kleuren zelf mengen en zien uitvloeien onder invloed van de dikte van de grond, de temperatuur en ossengal. Hoe werkt het, wat kan er mis gaan en waarom. Experimenteren met alle verschillende verven, kammen, stokjes en papieren.
Iedere stap doe je zelf zodat je het alleen óók kan herhalen. Alle kennis wordt gedeeld over de verven, de mengstoffen, de grond en het papier én waar je alles kunt kopen.

En dan, meestal na de heerlijke lunch die Inge ons bereidt, gaat het opeens als vanzelf. Misschien hebben de verven ook die korte pauze nodig om zich te balanceren. De ene na de andere lijn komt buiten vol te hangen met kleurige marmerpapieren, ieder marmert naar zijn of haar zin. De een wil klassieke marmers maken met golfjes of met kammen, de ander gaat volledig op eigen kracht los en maakt kunstwerken. Aan het eind van de dag is meestal het grootste deel van de marmers, wapperend in een zacht windje, droog en gaat iedereen weer moe maar voldaan huiswaarts. Thuis de stapel nog onder bezwaar en dan kunnen er boeken, dozen en mappen mee bekleed gaan worden, of je lijst het gewoon in en hangt het aan de muur.
Deze keer maar één dag en die is bijna vol, in oktober en volgend voorjaar weer een dag.

Voor alle donateurs van Drukwerk in de Marge en de Stichting Handboekbinden, iedereen onder de 26 jaar, al mijn oud-cursisten is het 105 euro, voor alle anderen is het 115 euro. Inclusief lunch en alle materialen.

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail