Agenda

Info

Locatie

Online opname @ letterkabinet
Dok Noord
Blok 4D Bus 001
9000 Gent, België

Kosten
€ 5
Meer informatie
letterkabinet.gent/activiteiten/lezing-abc-op-xyz-met-joke-gosse-online/

Organisator

Letterkabinet
Letterkabinet
atelier@letterkabinet.be
+32 (0)52 41 45 65

26 mei 2021

Lezing: ‘ABC op XYZ: typografie in Virtual Reality’ met Joke Gossé – Online

De lezing is door omstandigheden geannuleerd.

Inspirerende lezing met gastspreker Joke Gossé. Volg de lezing in het Letterkabinet live mee via deze videostream, of (her)bekijk tot een maand na afloop van de lezing.

Joke Gossé is typografisch ontwerper en letterontwerper, ze werkt aan boekprojecten, huisstijlontwerp, belettering en – meestal custom – letterontwerpen. Daarnaast doceert ze ook typografie aan AP Hogeschool in Antwerpen en werkt ze aan een onderzoeksproject dat het gebruik van typografie in Virtual Reality bekijkt.

De komst van de digitale media veranderde de manier waarop we lezen, maar had ook invloed op hoe tekstlettertypes eruit zien. In Virtual Reality komt daar nog een extra dimensie, dus een extra uitdaging, bij.

In deze lezing vertelt Joke wat het gebruik van tekst in VR bepaalt en welke ingrepen de leesbaarheid verhogen. Ze bespreekt ook het ontwerpproces van het lettertype dat ontworpen is voor dit project en de interactieve letterproef wordt getoond (door middel van een demo met VR headset tijdens de lezing, ter plekke, in het Letterkabinet).

1 gedachte over “Lezing: ‘ABC op XYZ: typografie in Virtual Reality’ met Joke Gossé – Online”

  1. Door omstandigheden is het voor Het Letterkabinet niet mogelijk deze lezing te laten doorgaan op de vooropgestelde datum. We kiezen ervoor om het evenement te annuleren, en verplaatsen het niet naar een nieuwe datum.

    Hou zeker de activiteitenkalender van het Letterkabinet in de gaten als je in de toekomst zin hebt om deel te nemen aan een lezing of een workshop.

    Beantwoorden

Plaats een reactie