Agenda

Info

10 november 2020

Locatie

Letterkabinet
Dok Noord Blok 4E, Bus 102
9000 Gent, België

Kosten
€ 5

Organisator

Letterkabinet
atelier@letterkabinet.gent
+32 (0)52 41 45 65

6 oktober 2020

Lezing: ‘ABC op XYZ: typografie in Virtual Reality’ met Joke Gossé

Inspirerende lezing met gastspreker Joke Gossé

Joke Gossé is typografisch ontwerper en letterontwerper, ze werkt aan boekprojecten, huisstijlontwerp, belettering en – meestal custom – letterontwerpen. Daarnaast doceert ze ook typografie aan AP Hogeschool in Antwerpen en werkt ze aan een onderzoeksproject dat het gebruik van typografie in Virtual Reality bekijkt.

De komst van de digitale media veranderde de manier waarop we lezen, maar had ook invloed op hoe tekstlettertypes eruit zien. In Virtual Reality komt daar nog een extra dimensie, dus een extra uitdaging, bij.

In deze lezing vertelt Joke wat het gebruik van tekst in VR bepaalt en welke ingrepen de leesbaarheid verhogen. Ze bespreekt ook het ontwerpproces van het lettertype dat ontworpen is voor dit project en de interactieve letterproef wordt getoond (door middel van een demo met VR headset).

Het Letterkabinet voorziet ruimte voor vragen en een knabbel en drankje achteraf (afhankelijk van wat de Coronamaatregelen voorschrijven op het moment).

Beperkt tot max. 10 deelnemers, maar de lezing is ook live te volgen of te (her)bekijken via het online event www.eventbrite.nl/e/registratie-abc-op-xyz-lezing-met-joke-gosse-online-123157241625

Plaats een reactie