Agenda

Info

23 november 2021

Locatie

Letterkabinet.gent

Dok Noord
Blok 4D/001
9000 Gent
België

Kosten
€ 5
Meer informatie
letterkabinet.gent/activiteiten/lezing-het-puntje-op-de-i-met-geertrui-storms-online/

Organisator

Letterkabinet.gent
atelier@letterkabinet.gent
+32 (0)52 41 45 65

5 augustus 2021

Lezing: ‘Het puntje op de i’ met Geertrui Storms – online

Volg de lezing in het Letterkabinet live mee via deze videostream, of (her)bekijk tot een maand na afloop van de lezing.

Lettering en kalligrafie zijn de laatste jaren (opnieuw) erg populair geworden. Op sociale media is er een interessante lettering community ontstaan waarin iedereen – van amateur tot professioneel ontwerper – zijn eigen ding doet. Maar hoe val je op in zo’n uitgebreide community?

Met die vraag in het achterhoofd, trok Geertrui Storms – lettering artieste en grafisch vormgeefster – twee jaar geleden naar Melbourne voor een cursus letterontwerp. Het doel? De grenzen van haar werk opzoeken en deze verleggen. Het werd een ontdekkingstocht doorheen nieuwe technieken, schrijfstijlen en lettervormen.

Tijdens deze lezing wordt besproken wat de impact is van letterontwerp op lettering werk én omgekeerd. Want hoewel Geertrui er niet naar streeft letterontwerper te worden, blijft het maken van zowel sierlijke als eigenzinnige lettervormen haar grootste gedrevenheid.

Deze lezing kan je ook meemaken in het Letterkabinet, plaatsen zijn beperkt en afhankelijk van de geldende Coronamaatregelen op het moment van de lezing.

Plaats een reactie