Agenda

Info

Locatie

Letterkabinet
Dok Noord Blok 4E, Bus 102
9000 Gent, België

Kosten
€ 5
Meer informatie
letterkabinet.gent/activiteiten/lezing-het-puntje-op-de-i-met-geertrui-storms-online/

Organisator

Letterkabinet
atelier@letterkabinet.gent
+32 (0)52 41 45 65

27 oktober 2020

Lezing: ‘Het puntje op de i’ met Geertrui Storms – Online

Update: Geannuleerd de nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus maximaal te vertragen

Live streaming en videolink van de inspirerende lezing met gastspreker Geertrui Storms over het verleggen van je grenzen.

Lettering en kalligrafie zijn de laatste jaren (opnieuw) erg populair geworden. Op sociale media is er een interessante lettering community ontstaan waarin iedereen – van amateur tot professioneel ontwerper – zijn eigen ding doet. Maar hoe val je op in zo’n uitgebreide community?

Met die vraag in het achterhoofd, trok Geertrui Storms – lettering artieste en grafisch vormgeefster – twee jaar geleden naar Melbourne voor een cursus letterontwerp. Het doel? De grenzen van haar werk opzoeken en deze verleggen. Het werd een ontdekkingstocht doorheen nieuwe technieken, schrijfstijlen en lettervormen.

Tijdens deze lezing wordt besproken wat de impact is van letterontwerp op lettering werk én omgekeerd. Want hoewel Geertrui er niet naar streeft letterontwerper te worden, blijft het maken van zowel sierlijke als eigenzinnige lettervormen haar grootste gedrevenheid.

1 gedachte over “Lezing: ‘Het puntje op de i’ met Geertrui Storms – Online”

  1. Het Corona virus blijft zich verspreiden. Gezien de nieuwe maatregelen op federaal niveau om de verspreiding van het coronavirus maximaal te vertragen, hebben we binnen het Letterkabinet beslist om de lezing met Geertrui Storms uit te stellen naar aanleiding van het COVID-19 virus.
    Deze is verplaatst naar dinsdag 8 juni 2021.
    Beeldmateriaal bij deze post is niet van deze lezing.

    Beantwoorden

Plaats een reactie