Agenda

Info

30 oktober 2022
16:00 – 18:30

Locatie

NDSM-plein 27

Kosten
gratis
Meer informatie
www.grafischewerkplaatsamsterdam.nl

Organisator

GWA Grafische Werkplaats Amsterdam
GWA
contact@grafischewerkplaatsamsterdam.nl

25 oktober 2022

Lezing over Typografische Agenda 2023

Typografische Agenda 2023: het proces onthuld!

Op zondag 30 oktober vertellen de bedenkers van de derde Typografische Agenda van GWA over het denk- en maakproces dat ze de afgelopen maanden hebben doorgemaakt. De opdracht aan deze vier gezellen van het tweede Meester-zoekt-Gezel traject was: maak vrienden met de oudste pers van de werkplaats, de Johannisberg Stopcilinder uit 1910, en laat hem kennismaken met zoveel mogelijk verschillende materialen. En daar gingen ze. Er kwamen 3D printers op tafel, de buurman ging met CNC frees aan het werk, er is flink gelaserd en natuurlijk mochten ook de loden en houten letters meedoen, evenals de klassieke zinken clichés.

Een half jaar later wordt er nog flink gedrukt, gediscussieerd, gevouwen en gesleuteld…maar de eindvorm komt in zicht. Wees welkom bij de Letterspace Lezing in onze werkplaats, die natuurijk vergezeld gaat van een demonstratie van de pers en flink wat beeldmateriaal.

Extra: we maakten dit jaar agenda-merchandise in de vorm van een zeer gelimiteerde oplage t-shirts en tassies. Handmatig gezeefdrukt met het spontaan ontstane trademark van deze agenda: Het Collationeerblokje.

Ofwel: collation mark, want de lezing is in het Engels. En gratis toegankelijk. Welkom!

Geen tijd om te komen, wel benieuwd? Kijk dan hier: grafischewerkplaatsamsterdam.nl/agenda-gwa/typografische-agenda-2023/

Plaats een reactie