Agenda Lezingenavond en expositie over fotografie en grafiek

Agenda

Info

18 april 2019
19:30 – 22:00

Locatie

Grafische Werkplaats
Prinsegracht 16
2512 GA Den Haag

Kosten
gratis
Meer informatie
www.grafischewerkplaats.nl

Organisator

Grafische Werkplaats
Carola vd Heijden
info@grafischewerkplaats.nl
070 3609387

11 april 2019

Lezingenavond en expositie over fotografie en grafiek

Talks van de makers van dubbelexpositie (An-)esthesie
Donderdag 18 april 19.30 uur
Grafische Werkplaats, Prinsegracht 16, Den Haag

Op donderdagvond 18 april organiseren de Grafische Werkplaats en Peer in een presentatieavond rond de expositie (an-)esthesie. Kom luisteren naar Bertus Gerssen, Gilles Boeuf en Sander Foederer. Zij vertellen over hun eigen werk en wat grafiek kan toevoegen aan hun eigen fotografiepraktijk. De expositie is ook te bezichtigen.

Bijna al het werk is speciaal voor deze expositie gemaakt. De fotografen maakten kennis met grafiek en gingen vervolgens ‘los’ in de werkplaats. Het resultaat mag er zijn. Er zijn zeefdrukken, riso’s, boekjes, toyobo-etsen en fotografische litho’s. Ook zijn er enkele foto’s te zien die in onze doka zijn afgedrukt.

Deelnemende fotografen: Gilles Boeuf, Lorena van Bunningen, Bertus Gerssen, Sander Foederer, Michel Mees, Luuk Smits, Tamara Stoevelaar, Eric de Vries, Sander van Wettum.

Toegang is gratis, wel graag even reserveren voor de avond: grafischewerkplaats.nl/agenda/

Talks van makers
Gilles Boeuf – fotograaf en dichter- combineert riso prints met analoge afdrukken. De collage die zo ontstaat doet denken aan de bladzijden uit een boek.
Bertus Gerssen is documentair fotograaf van de rafelranden van de Nederlandse maatschappij.
‘Ja mevrouw, ik ben slagroomverslaafd’ is zijn laatst verschenen project.
Sander Foederer is fotograaf / kunstenaar en woont in Den Haag. Het werk van Sander Foederer richt zich op de fundamentele en mogelijk buitengewone handeling van het waarnemen van de wereld om ons heen, met name van de stedelijke omgeving. Opmerkzaamheid en verwondering vormen de basis van al zijn werk. De esthetiek van het alledaagse, hoe ze zich verbindt met innerlijke ervaring en haar vermogen het transcendente te vertegenwoordigen zijn belangrijke interessegebieden.

Expositie (An-)esthesie
Ondanks het feit dat nu iedereen overal en altijd foto’s maakt, zien we dat het werk van hedendaagse fotografen zich tòch weet te onderscheiden in deze maalstroom. Fotografen zijn als geen ander eropuit aandacht te vragen voor beeld en zo de ervaring van het beeld te vergroten.
Grafische technieken kunnen hierbij een welkome aanvulling zijn. Peer in en de Grafische Werkplaats boden 9 fotografen de mogelijkheid zich onder te dompelen in de grafische technieken.

Dubbelexpositie tot 10 mei 2019

Grafische Werkplaats (Prinsegracht 16) open: ma., wo., vr. 9.00-17.00 u. en op afspraak.
Peer in (Elandstraat 200): vanaf buiten dagelijks te zien, binnen: op afspraak.
www.grafischewerkplaats.nl

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail