Agenda

Info

26 juli – 31 juli 2021
10:00 – 17:00

Locatie

LetterpressAmsterdam,
Singel 214,
Amsterdam
&
De Grafiekdrukkerij,
Loods6, KNSM-laan 225,
Amsterdam

Kosten
€ 750

Organisator

LetterpressAmsterdam & De Grafiekdrukkerij
Thomas Gravemaker
tomscot@kpnmail.nl

4 mei 2021

Masterclass Letter-Beeld/Type-Image

De Masterclass vindt plaats in de twee best geoutilleerde werkplaatsen van Amsterdam: LetterpressAmsterdam van Thomas Gravemaker in het Centrum en De Grafiekdrukkerij van Carola Rombouts in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam.

Van 26 t/m 31 juli kun je zes dagen lang leren en je verdiepen in de implicaties en toepassingen van boek- en linodruk en ook droge naald, met als resultaat een gezamenlijke publicatie in kleine oplage.

Individueel werk je op basis van een zelf gemaakte en/of ingebrachte tekst, die in boekdruk gestalte krijgt. Inherent aan de tekst (sfeer, ritme, inhoud, enzovoort) maak je prenten in linodruk en/of droge naald.

Je gaat tekst en beeld tot eenheid ‘smeden’, waarbij de basiselementen typografie, compositie, vorm en kleur worden verkend en uitgewerkt.

Op de eerste dag komen we samen voor de introductie en het bespreken van het hoe en het wat. Daarna wordt de groep opgesplitst in tekst- en beeldmakers en wordt er gewerkt in de respectievelijke werkplaatsen.

Op de tweede en derde dag werken 4 deelnemers bij LetterpressAmsterdam en 4 bij De Grafiekdrukkerij. Op de vierde en vijfde dag omgekeerd. Op de zesde en laatste dag komt tekst en beeld samen en wordt de publicatie ‘afgewerkt’.

Er is plaats voor acht deelnemers. In rust en concentratie, coronaveilig, elkaar volgend, in gesprek, wederzijds stimulerend en met persoonlijke en professionele begeleiding van de docenten, kan eenieder de eigen ideeën vormgeven.

Kosten: € 750, inclusief materiaal, koffie, thee, etc.

Info en aanmelden: tomscot@kpnmail.nl / info@grafiekdrukkerij.nl

Plaats een reactie