Agenda

Info

3 oktober – 7 oktober 2022
10:00 – 17:30

Locatie

Werkplaats Diepenheim
Hagen 3
7478AJ Diepenheim

Kosten
575 ex 21%BTW
Meer informatie
www.basementpress.nl

Organisator

Basement Press Diepenheim
Paul van Zwieten
litho@basementpress.nl
0612652791

25 september 2022

Masterclass Lithografie met Anan Striker

Na de succesvolle Masterclass van vorig jaar met de senior artist Terry Thompson, nu de jonge kunstenaar Anan Striker. Met hem gaan de deelnemende kunstenaars op zoek naar de overeenkomsten en verschillen van Tekenen, Litho, Hiphop & Graffiti, Daarbij is niet de reproduceerbaarheid leidend, maar de unieke beeldende mogelijkheden van de lithosteen. Ik werk nu al twee jaar met Anan samen in mijn steendrukkerij in Amsterdam en ik ben altijd weer verrast door zijn onbevangen blik op beeldende kunst. De Masterclass 2022 is van 3 t/m 7 oktober. De Masterclass kost € 575 exclusief 21% BTW.

Wat is een Masterclass? In tegenstelling tot onze Workshops die niet over inhoud gaan, maar over: ‘Hoe maak je een litho?’, gaan onze Masterclasses over inhoud. Maandagmorgen zal – na een korte introductie – Anan Striker met elk van jullie individueel een gesprek hebben aan de hand van jullie werk om tot een plan voor deze week te komen. Neem dus een representatieve map met werk mee! Hoe ziet de workshop eruit? Anan zal er alle dagen zijn voor hulp en reflectie. Vrijdag is voor de evaluatie en de afronding. Jullie worden technische begeleid door onze ervaren drukkers. In tegenstelling tot de meeste andere cursussen ligt de nadruk van deze Masterclass echter op de inhoud, niet op de techniek. Dat wil overigens niet zeggen dat die drukkers niet bereid zijn jullie in te wijden in het ambacht van de lithotechniek. Kunst & Ambacht!

Onze werkdag is van 10 – 17 uur. Vanaf 9.30 uur ben je welkom en is er koffie of thee. Voor de lunch (en koffie en thee) zorg je zelf, of – leuker – zorgen we zelf. Er is een mogelijkheid om te overnachten in het gastenverblijf van de werkplaats in Diepenheim kosten 25 Euro per nacht. Laat weten of je daar gebruik van wil maken, en zo ja, hoeveel nachten. Voor de deelnemers die gebruik maken van een gastverblijf: we kunnen ook ’s avonds met zijn allen een potje koken (ook trouwens als je niet bij ons je bedje hebt staan). ’s Avonds is er geen begeleiding, maar kan je wel aan het werk.

Wie is Anan Striker – kijk op youtu.be/VwupjSUbcVQ, www.ananstriker.nl

Welkom op de Masterclass 2022 van 3 t/m 7 oktober!

Plaats een reactie