Agenda

Info

30 juni 2023
10:00 – 12:30

Locatie

Boschdijkstraat 100
5211 VD Den Bosch

Kosten
€ 85,00
Meer informatie
gadenbosch.nl/cursus/nature-print-natuurdrukken/

Organisator

Grafisch Atelier Den Bosch
Sarah Linde
educatie@gadenbosch.nl
073 613 42 77

13 juni 2023

Nature print

In deze workshop, ga je aan de slag met zelf meegenomen planten materiaal, inkt rollers, papier en de ets persen in het GA.

De planten onder de pers worden gedrukt op dik ets papier. Dit levert verrassende en kleurrijke resultaten op met een fotografische precisie; bij een afdruk van een grasspriet zijn alle nerfjes zichtbaar, bij een stuk gevouwen papier alle vouwtjes en kreukjes. Door gebruik te maken van verschillende materialen met uiteenlopende structuren ontstaan prachtige prenten die blijven boeien. Met deze druktechniek is elke druk uniek en is een oplage van identieke werken niet mogelijk. Al spelende leer je steeds beter hoe je de kleuren en de planten zo in kunt zetten, om tot een oogstrelende compositie te komen.

Daarnaast leer je hoe je de pers goed in kunt stellen, welke papieren geschikt zijn en welke drukinkt zich goed voor deze techniek leent.

Voor deze workshop neem je je eigen planten materiaal mee. Pluk bijvoorbeeld wat uit je eigen tuin of een beetje uit de berm. Belangrijk is dat het niet te groot is; maximaal 30 centimeter lang en vooral niet te dik. Grashalmen of boomblaadjes zijn bijvoorbeeld heel geschikt.

Docent Roos Terra is gespecialiseerd in deze techniek en zij ziet het als haar MISSIE de binnenmens te verbinden met de natuur middels kunst. “Want ik geloof dat verbinding met de natuur bijdraagt aan een gelukkig leven.” aldus Roos.

Docent: Roos Terra
Datum: 30 juni van 10.00-12.30 uur
Kosten: € 85,00 (inclusief materiaal en BTW )
Aantal deelnemers: 10

Plaats een reactie