Agenda

Info

20 maart 2020

Locatie

Den Bosch

Kosten
€ 74,75
Meer informatie
www.gadenbosch.nl/natureprint_materiaaldruk

Organisator

Grafisch Atelier Den Bosch
educatie@gadenbosch.nl

17 februari 2020

Natureprint en materiaaldruk -maart

Docent: Roos Terra
20 maart 2020 10.00-13.00
Kosten: € 74,75 max. 11 deelnemers (inclusief BTW en materiaal)
Nature Printing en materiaaldruk zijn in feite dezelfde verrassende techniek, ontwikkeld in de 18e eeuw. Hierbij maak je gebruik van vlakke objecten, zoals planten, stukken papier, bubbeltjesfolie, ect. om afdrukken te creëren.

De voorwerpen onder de pers worden gedrukt op dik etspapier. Dit levert verrassende en kleurrijke resultaten op met een fotografische precisie; bij een afdruk van een grasspriet zijn alle nerfjes zichtbaar, bij een stuk gevouwen papier alle vouwtjes en kreukjes. Door gebruik te maken van verschillende materialen met uiteenlopende structuren ontstaan prachtige prenten die blijven boeien. Met deze druktechniek is elke druk uniek en is een oplage van identieke werken niet mogelijk.

Voor deze workshop is geen voorkennis vereist.
In het eerste deel van de workshop komen middels verschillende oefeningen de verschillende druktechnieken aan bod. Het tweede deel werk je zelfstandig en wordt je uitgedaagd te experimenteren. Je gaat naar huis met een 5-tal drukken en kunt na deze workshop zelfstandig materiaaldrukken maken in het Grafisch Atelier Den Bosch.

Roos Terra is een Nederlandse kunstenaar, bekend van haar unieke nature prints en ander werk waarin zij haar relatie tot de natuur onderzoekt.
https://roosterra.nl/

Inschrijven via:
https://www.gadenbosch.nl/natureprint_materiaaldruk

Plaats een reactie