Agenda Natureprint

Agenda

Info

22 juni 2019

Locatie

Boschveldweg 471 A
Den Bosch

Kosten
€ 65

Organisator

Grafisch Atelier Den Bosch
educatie@gadenbosch.nl

16 april 2019

Natureprint

Nature Printing
Docent: Roos Terra
Data: 22 juni 2019, 10.00 – 13.00
Kosten: € 65 (incl. materiaal en btw)

Nature Printing is een verrassende techniek, ontwikkeld in de 18e eeuw die gebruik maakt van planten om afdrukken te creëren. De kleur ontstaat door het gebruik van etsinkt en de sappen uit de plant. Alle planten worden gedrukt op en in etspapier. Dit levert verrassende en kleurrijke resultaten op met een fotografische precisie; bij een afdruk van een grasspriet zijn alle nerfjes zichtbaar. Door gebruik te maken van verschillende materialen met uiteenlopende structuren ontstaan prachtige prenten die blijven boeien. Met deze druktechniek is elke druk uniek en is een oplage van identieke werken niet mogelijk. Er is geen voorkennis vereist.

In het eerste deel van de workshop komen middels verschillende oefeningen de verschillende druktechnieken aan bod. Het tweede deel werk je zelfstandig en wordt je uitgedaagd te experimenteren. Je gaat naar huis met een 5-tal drukken en kunt na deze workshop zelfstandig materiaaldrukken maken in het Grafisch Atelier Den Bosch.

Roos Terra
Roos Terra is een Nederlandse kunstenaar, bekend van haar unieke nature prints en ander werk waarin zij haar relatie tot de natuur onderzoekt.
https://roosterra.nl/

Inschrijven via:
http://www.gadenbosch.nl/workshop.php?id=31&nav=wr

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail