Agenda Opende Atelierdagen bij GRAK

Agenda

Info

16 november – 17 november 2019
11:00 – 16:00

Locatie

Stichting Grafisch Atelier Kampen
Hofstraat 78
8261 BB Kampen

Meer informatie
www.grafisch-atelier.nl

Organisator

Stichting Grafisch Atelier Kampen
Tim Kok
info@grafisch-atelier.nl
0628031990

10 november 2019

Opende Atelierdagen bij GRAK

Tijdens de Open Atelierdagen op zaterdag 16 november en zondag 17 november van 11 tot 16 uur, is er veel te zien en te doen in het Grafisch Atelier Kampen.
Naast demonstraties van diverse druktechnieken zal er extra aandacht zijn voor het boekje ‘Kamper Grappen’.

Deze unieke en gelimiteerde heruitgave van schrijfster en illustratrice Freddie Langeler dateert uit 1924. Onze ‘stadsboekbinder’ Hans van Waard heeft in samenwerking met drukkerij Zalsman 350 stuks laten drukken en zelf handmatig gebonden. Tijdens de Open Atelierdagen zal Hans van Waard u eigenhandig laten zien hoe deze gebonden worden. Nadat het eerste exemplaar is overhandigd aan burgemeester Bort Koelewijn is deze voor een ieder die belangstelling heeft verkrijgbaar tijdens de Open Atelierdagen. Voor slechts € 12,50 zijn deze boekjes te verkrijgen en een deel van de opbrengst komt ten goede aan Stichting Grafisch Atelier Kampen. Bang dat u achter het net vist? U kunt alvast een exemplaar reserveren door een mail te sturen naar info@grafisch-atelier.nl. vergeet niet uw voorkeur uit te spreken voor een groen of een blauw exemplaar.

Tevens zal er tijdens de Open Atelierdagen een omslag in linosnede gedrukt worden voor een jubileumuitgave van het Clarissenklooster uit Megen. Ter gelegenheid van hun 300 jarig bestaan wordt er een speciale wandelgids uitgegeven, geheten ‘Het Clarapad’.

Stichting Grafisch Atelier Kampen, beheert een goed uitgeruste werkplaats waar onder andere de ambachtelijke grafische technieken zeefdruk, hoogdruk, diepdruk en steendruk worden beoefend. Tegen een vergoeding kunnen kunstenaars en vakmensen die deze technieken beheersen gebruik maken van onze faciliteiten. Tevens verzorgt Stichting Grafisch Atelier Kampen Workshops en cursussen in diverse druk- en boekbindtechnieken.

De ruime en sfeervolle werkplaatsen, evenals een eigen Grafiekwinkel, van het Atelier zijn gevestigd in het voormalige stadskantoor van Kanis & Gunnink aan de Hofstraat 78 Kampen. Loop zaterdag of zondag gerust binnen of kijk op www.grafisch-atelier.nl voor onze openingstijden. Graag tot dan!

Volg ons via facebook of instagram om een indruk te krijgen wat er bij ons de werkplaats gebeurt en mogelijk is!

Plaats een reactie

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten op de Drukwerk in de Marge-site per e-mail ontvangen?
Schrijf u dan in door hieronder uw e-mailadres in te vullen.