Agenda Opruimen in een boek

Agenda

Stichting van Broek tot Boek
carla@vanbroektotboek.nl
06-46166784

11 januari 2018

Opruimen in een boek

Opruimen volgens de methode ‘van Broek tot Boek’. Duik in je kasten op zoek naar textiel met herinneringen. Dat kunnen oude kledingstukken zijn van jezelf, maar ook van een dierbare. Je lievelingsbroek waar met het kerstdiner een vlek op kwam. Het kan een patchworksprei zijn die je ooit zelf hebt gemaakt, maar die achterin de kast ligt te liggen. Het kunnen de lakens zijn uit de caravan die je niet meer hebt of de handdoeken die werkeloos in de kast liggen, omdat je er niet meer zoveel nodig hebt nu de kinderen uit huis zijn. Je kunt ze naar de textielbak of naar het Leger des Heils brengen, maar waarschijnlijk heb je ze niet voor niets bewaard. Ze hebben een betekenis voor je. Dat is een goed uitgangspunt om de schaar erin te zetten. Wat dat is stap 1 van onze methode. Je knipt het in kleine stukjes. Je bewaart slechts twee stukken ter grootte van een A4-tje. Die gebruik je uiteindelijk voor de omslag van je boek. Ondertussen verzamel je kleine frutsels, kaarten, brieven, foto’s en herinneringen die te maken hebben met de stof en meld je je aan voor de 4-daagse cursus.

Doelgroep:
Creatieven, docenten en groepsleiders

Inhoud:
Dag 1: Papier maken: we scheppen de basisvellen op A5 formaat van de pulp die van uw kledingstuk is gemalen. Met persoonlijk teksten en ‘frutsels’ gieten we kleinere vellen die voor het boek als ‘tekening’ met het geschepte papier tot één vel worden geperst.

Dag 2: Verschillende herinneringen vangt u in woorden. U schrijft gedichten en korte verhalen.

Dag 3: Een dag vol drukwerkvormen. U maakt stempels van verschillende materialen en maakt kennis met andere drukwerkvormen zoals sjabloon- en looddruk. U bedrukt de handgeschepte vellen papier met de illustraties en geschreven, getypte en geprinte teksten.

Dag 4: Boek binden: u stelt het boekblok samen, maakt en bekleedt de band en bindt het geheel met de Japanse bindwijze tot uw eigen boek.

Planning voorjaar 2018:
zaterdag 27 januari van 10-15u: papier maken
zaterdag 3 februari van 10-15u: schrijven
zaterdag 10 februari van 10-15u: drukwerkvormen
zaterdag 17 februari van 10-16u: boekbinden en afsluiting

Investering:
€380 incl. materialen & catering

Locatie:
Papiermakerij De Hoop, Rotterdam

Docenten:
Marieke de Hoop van Papiermakerij de Hoop en
Carla Scheepe-Belksma van Eigen Wijze Woorden

Inschrijven:
Stuur een mail met uw gegevens naar marieke@vanbroektotboek.nl

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.