Agenda Oxford Fine Press Book Fair 2018

Agenda

Hans van Eijk
bonnefantpress@gmail.com

5 maart 2018

Oxford Fine Press Book Fair 2018

De tweejaarlijkse beurs voor private presses en antiquaren vindt ditmaal plaats op zaterdag 24 en zondag 25 maart 2018. Plaats van samenkomst is het conference & events centre van het Kassam voetbalstadion, in het zuidoosten van Oxford. Deelnemers aan de beurs zijn meer dan zestig drukkers en uitgevers uit diverse landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, de Verenigde Staten en Nederland, tweeëndertig boekhandelaren, met een uitgebreid aanbod aan bijzondere drukken, en leveranciers van papier en boekbindersmaterialen. Er verschijnt een catalogus waarin alle deelnemers zich voorstellen en hun nieuwste publicaties beschrijven.

Om 1 uur op zondag worden enkele boeken die sinds de vorige beurs zijn verschenen, onderscheiden met een ‘Judges’ Choice Award’: de jury bestaat dit jaar uit Keith Adams, Joe McCann en Hans van Eijk. Ook worden er drie ‘Oxford Guild of Printers Prizes’ uitgereikt: de jury hiervan wordt geleid door Jamie Murphy van de Salvage Press uit Dublin.

Verder zijn er op zondag drie ‘Sunday Lectures’: om 11 uur ‘The Bodleian Library’s Sonnets Printing Project’; om 12 uur ‘William Morris and Wood Engraving’; en om 2 uur ‘Hermann Zapf, Jack Stauffacher, and the birth of a type’.

Reacties

avatar

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.