Agenda

Info

24 september – 11 oktober 2020

Locatie

Kunstruimte H47
Haniasteeg 47
8911BX Leeuwarden

Meer informatie
grafischatelierfriesland.nl

Organisator

Grafisch Atelier Friesland
info@grafischatelierfriesland.nl
058 - 215 3110

21 september 2020

Paardje van Troje

Wat begon met een verhaal, een bekend verhaal, dat iedereen wel kent, over het Grote paard van Troje, was voor Henk Schouman een aanleiding om te onderzoeken hoe een verhaal ontstaat. Hij verzon een eigen verhaal over het paardje van Troje, een speelgoedpaardje dat hierin een belangrijke rol speelt.

Bij dit verhaal heeft Henk Schouman zelf illustraties gemaakt, hiervoor werkte hij in meerkleuren houtsneden. Elke laag met veel zorg en precisie uitgegutst en vervolgens afgedrukt, om zo beelden te creëren bij zijn eigen verzonnen verhaal. De beelden staan bijna al op zichzelf, afbeeldingen waarbij je bij elke afbeelding al een los en nieuw verhaal kan verzinnen, uitgewerkt in fijne lijnen met veel oog voor detail.

Het is de bedoeling dat deze prenten in een boek worden uitgebracht. Het verhaal wordt op dit moment geschreven.

Henk Schouman, geboren in Den Haag, sinds 1976 woonachtig in Friesland. Autodidact en geïnspireerd door mythes, legendes, verhalen, zeilen op de meren en de Friese wadden.

Met trots presenteert het GAF deze serie in Kunstruimte H47.

Opening
Donderdag 24 september om 17 uur.
Houdt er rekening mee dat ivm Corona richtlijnen een deel van de opening buiten zal plaatsvinden en dat we er vanuit gaan dat je alleen in goede gezondheid komt.

Wanneer
Van 24 sept. t/m 11 okt. 2020, wo-zon, 12-17 uur.

2 gedachten over “Paardje van Troje”

Plaats een reactie