Agenda

Info

22 augustus 2020
10:00 – 13:30

Locatie

Den Bosch

Kosten
€ 110

Organisator

Grafisch Atelier Den Bosch
educatie@gadenbosch.nl

1 juli 2020

Plukken en Bedrukken augustus

Plukken en Bedrukken-augustus
Docent: Roos Terra en Geertje Jansen
22 augustus 10.00-13.30
Kosten: € 110 (inclusief BTW en materiaal)

Als je meer wilt leren over de natuur en daarnaast graag creatief bezig bent, dan ben je met deze workshop aan het goede adres. In deze actieve workshop start je met een wandeling en ga je daarna de geplukte planten gebruiken voor een druk.
Het is een combinatie van drukken met planten en het zelf oogsten van planten.

Bij de workshop Plukken & Bedrukken ga je ongeveer een uur pad met Wandeloogst-expert Geertje Jansen en leer je van alles over de natuur en eetbare planten. Er worden natuurlijk ook planten geplukt.
Hiermee ga je met kunstenaar Roos Terra de zogenaamde nature prints drukken. Nature printing is een grafische techniek waarbij planten als stempel worden gebruikt. Als je de plant met een etspers op papier afdrukt, krijg je naast een mooi gekleurd beeld ook een prachtige reliëf van de plant in het papier.

De workshop start bij de Willem Twee Fabriek. De wandeling duurt ongeveer een uur en komt langs bijzondere groene en historische plekken van Den Bosch. Het drukken met planten vindt in het Grafisch Atelier plaats, dat op de eerste verdieping van de Willem Twee is gevestigd.

Inschrijven via: www.gadenbosch.nl/plukkenbedrukken

Extra bijzonder!
Druk je zelf geoogste planten af op een t-shirt, tas of servet. (zelf mee te nemen) Zo heb je een bijzondere herinnering aan deze workshop.

Roos Terra is een Nederlandse kunstenaar, bekend van haar unieke nature prints en ander werk waarin zij haar relatie tot de natuur onderzoekt.
roosterra.nl/

Geertje Jansen geeft regelmatig wildplukwandelingen in de natuur en verzorgt lezingen over floralore, verhalen over kruiden, struiken en bomen.
wandeloogst.nl/

Plaats een reactie