Agenda

Info

7 augustus – 11 augustus 2023
09:00 – 18:00

Locatie

Werkplaats Diepenheim
Hagen 3
7478 AJ Diepenheim

Kosten
https://www.basementpress.nl/lithografie/#prijzen
Meer informatie
www.basementpress.nl

Organisator

Basement Press Diepenheim
Paul van Zwieten
info@basementpress.nl
0612652791

11 juli 2023

Summerschool lithografie

Basement Press Organiseert
7 tot en met 11 augustus 2023
Summerschool

Hoogzomer in het prachtige Diepenheim kun je verkoeling vinden in onze kelder werkplaats gespecialiseerd in lithografie. ‘Printmaking is slow art’ Ooit begon Herman Brood aan een litho, maar haakte na een halve dag af. Alles duurt lang in litho en de kunst is in de opbouw naar je werk en de vrijheid te vinden te maken wat je wilt. Oplages maken? Kan, maar je kunt ook van iedere print iets anders maken. Wil je in eerste instantie weten of het wat voor je is? Schrijf dan in voor twee dagen. Kan je bijboeken als het bevalt? Meestal wel. Elke dag meer dat je inschrijft geeft mogelijkheid tot – bij voorbeeld – kleurenlitho, transferlithografie, plaatlitho en meer.

Dit is een technische workshops over het HOE van het maken van een Litho. Stapsgewijs ga je alle fases langs. Hoe slijp je een steen; hoe breng je – technisch – beeld tot stand; hoe prepareer je je steen en wat komt er allemaal bij kijken om een kleine oplage ‘crisp & clear’ te drukken. En dan verder…
De workshop wordt gegeven door onze Meesterdrukker Aad Hekker die al bijna veertig jaar achter de lithopers staat.
Voor informatie over prijzen en deelname zie: https://www.basementpress.nl/lithografie/#prijzen.

Aanmelden kan via de mail of via de website: www.basementpress.nl/contact/

PS Het is wellicht mogelijk om een deel van de kosten voor deze cursus middels een subsidie te dekken via: Werktuig voor ontwikkeling PPO werktuigppo.nl. Mocht je daarbij hulp nodig hebben laat het ons weten.

Plaats een reactie