Agenda Weekend Workshop Lithografie

Agenda

Info

3 november – 4 november 2018

Locatie

Werkplaats Diepenheim
Hagen 3
7478 AJ Diepenheim

Kosten
€ 100 per dag, € 200 voor het weekend
Meer informatie
werkplaatsdiepenheim.nl

Organisator

Basement Press Diepenheim
Aad Hekker
a.hekker@kunstvereniging.nl

17 september 2018

Weekend Workshop Lithografie

Basement Press Diepenheim organiseert het eerste weekend van november een Weekend Workshop Lithografie.
Onderzoek wat de lithosteen jouw beeld te bieden heeft.

Voor en door wie? Voor professionele beeldend kunstenaars die hun horizon willen verbreden. Lithografie biedt beeldende mogelijkheden die jou aangereikt worden door twee professionele drukkers. Aad Hekker is al meer dan dertig jaar drukker, grafiekuitgever en docent, Willem Oudenampsen is professioneel drukker.

Welk niveau? De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De Weekend Workshop is een technische workshop, waarbij het gaat over het hoe, niet over de inhoud.

Waar en wanneer? Zaterdag 3 & zondag 4 november, in Werkplaats Diepenheim.

Hoe werkt het? Je schrijft je in via de Kunstvereniging Diepenheim. De kosten zijn
€ 100 per dag, € 200 voor het weekend. Dit bedrag is inclusief materialen, lunch en 21% BTW. Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers. Het is mogelijk een gastenverblijf te reserveren voor € 45 per persoon per nacht. Voor deelnemers die van ver komen bestaat de mogelijkheid vrijdagavond te arriveren en eventueel maandag te vertrekken.

Je deelt je een appartement met 1 of 2 andere deelnemers. De appartementen beschikken over twee slaapkamers met eigen sanitair. Handdoeken en beddengoed zijn aanwezig.

Geïnteresseerd? info@kunstvereniging.nl of neem contact op met Aad Hekker: a.hekker@kunstvereniging.nl of 06 44 888 951.

Nadere informatie
De Werkplaats Diepenheim is gastheer van Basement Press Diepenheim, een grafische werkplaats gespecialiseerd in Lithografie. Wij beschikken over een grote professionele drukkerij; vier persen en twee professionele drukkers. Wij de plek bij uitstek voor professionele technische cursussen & workshops lithografie. We zijn klimaatbestendig! Zomer en winter is het in onze kelder koel. Ook zijn wij een professionele drukkerij. Kunstenaars, galeries en bedrijven kunnen bij ons terecht voor drukopdrachten. Basement Press Diepenheim is ook de kunstenaarswerkplaats waar goede grafische kunst het licht zag die werd en wordt uitgegeven door de Kunstvereniging Diepenheim. De afgelopen drie jaar rolde van onze persen werk van: Arno Kramer, Remco Dikken, Caren van Herwaarden, Kim Habers, Nour-Eddin Jaram, Hanneke Francken.

Basement Press Diepenheim bestaat sinds oktober 2016. Op verzoek van de Kunstvereniging Diepenheim en de Heerlijckheid Diepenheim heeft de Amsterdamse meesterdrukker Aad Hekker samen met Willem Oudenampsen, beheerder van de Werkplaats Diepenheim, de grafische werkplaats ingericht.
Basement Press Diepenheim is de best geoutilleerde steendrukkerij van de Benelux. Dit komt mede door de omvangrijke schenking van de Erven Piet Clement. Het gehele inventaris van de voormalige (1958 – 2002) PrintShop van Piet Clement te Amsterdam verhuisde naar Basement Press Diepenheim. Dankzij onze vier persen kunnen twaalf mensen tegelijkertijd moeiteloos aan het werk op de goed onderhouden persen.

Kortom: deze grafische werkplaats is zeer geschikt om professionele kunstenaars, (internationale) studenten van kunstacademies, grafiekliefhebbers en opdrachtgevers te ontvangen.

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail