Agenda Werken met de drukdoos

Agenda

Info

27 september – 27 september 2019
10:30 – 16:30

Locatie

Bureau voor Levend Leren,
Krûme Swynswei 26,
9245 HD Nij Beets

Kosten
€ 75
Meer informatie
www.levendleren.nl

Organisator

Bureau voor Levend Leren
Jimke Nicolai
info@levendleren.nl
0612549966

8 mei 2019

Werken met de drukdoos

Workshop druktechnieken voor leraren en pedagogisch medewerkers.

De drukdoos is een doordacht leermiddel, waarmee leraren op eenvoudige wijze hun repertoire om kinderen te begeleiden in de ontwikkeling van expressiemogelijkheden kunnen vergroten.

Kinderen hebben vaak veel te melden: ze vertellen honderduit, soms in combinatie met zang, muziek of driftige gebaren; ze laten plaatjes of foto’s zien, waarover hun verhalen gaan enz. Wanneer de leraar of begeleider voldoende ruimte en aandacht geeft, blijven ze komen met hun verhalen. En ze zullen erin groeien; niet alleen in hun taalgebruik en beeldend vermogen, maar vooral in hun persoon-zijn, in hun eigenheid.

Bij deze workshop stellen we de geschreven tekst centraal. Naast het schrijven van eigen teksten in verscheidene vormen, kunnen kinderen ook leren deze met beeld aan te vullen, te illustreren en te drukken in oplage.

Verschillende teksten nodigen vaak uit tot geheel andere expressieve activiteiten en vragen daarnaast om verschillende vormen van presentatie. Voor elke leraar en leerling is het daarom interessant en van belang een variëteit aan expressiemogelijkheden beschikbaar te hebben. Werken met de drukdoos is een mogelijkheid om dit repertoire te vergroten.

Tijdens deze workshop verkennen we de mogelijkheden die de drukdoos biedt: eenvoudige sjabloneertechnieken, ontwerpen en drukken van eigen ontwerpen, stempels maken, lettertypes ontwerpen met de ‘sambalmethode’, enkelvoudige en meervoudige meerkleurendrukken maken en verkennen combinatietechnieken. We baseren ons op (eigen) korte verhalen of gedichten.

Plaats een reactie

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten op de Drukwerk in de Marge-site per e-mail ontvangen?
Schrijf u dan in door hieronder uw e-mailadres in te vullen.