Agenda

Info

17 januari – 21 januari 2022

Locatie

Hagen 3, 7478 AJ Diepenheim

Meer informatie
www.basementpress.nl

Organisator

Stichting Basement Press Diepenheim
Aad Hekker
aadhekker@basementpress.nl
0644888951

27 december 2021

Winter Workshop Litho

Beste Kunstenaars,

Van 17 t/m 21 januari is er weer een Winter Workshop Litho in Basement Press Diepenheim. Het is een technische workshop lithografie, een workshop gericht op het middel, het ambacht. Hoe slijp je een steen? Met welke materialen maak je beeld? Welk effect hebben die op het karakter van het beeld? Hoe fixeer je je beeld in de steen? En tot slotte natuurlijk het drukken met alles wat daarbij komt kijken.

Ondanks het feit dat de focus ligt op de ambachtelijke aspecten, gaat het uiteindelijk toch altijd weer over de inhoudelijke kwaliteit van een beeld. Musea hangen vol met prachtige slecht gedrukte grafiek, tegelijkertijd bestaat er veel oninteressante grafische perfectie. De contradictie is wel dat wij die grafische perfectie nastreven om het ambacht te leren beheersen….. Dus toch Kunst & Ambacht!

Je kunt inschrijven voor minimaal twee dagen, maximaal vijf. Schrijf je in voor twee dagen dat kun je dat beschouwen als een snuffelworkshop: kijken of het wat voor je is. Voor elke dag dat je langer inschrijft is er meer tijd voor alle facetten van de litho, is ook het maken van een kleurenlitho mogelijk.

Bovendien beschikken wij over comfortabele gastverblijven: zie werkplaatsdiepenheim.nl/appartementen.

Wij zitten in de kelders van de Werkplaats Diepenheim, de fantastische en voor Nederland unieke multidisciplinaire maakplek voor de kunsten: werkplaatsdiepenheim.nl.

En dan natuurlijk onvermijdelijk: het coronaprotocol. BPD volgt de richtlijnen van de overheid, maar we zijn – aangepast – OPEN!

Welkom in het nieuwe jaar. Wij hebben er zin in!

Aad Hekker

Plaats een reactie