Agenda

Info

13 oktober – 15 augustus 2023
09:30 – 17:30

Locatie

Werkplaats Diepenheim
Hagen 3
7478AJ Diepenheim

Meer informatie
www.basementpress.nl

Organisator

Basement Press Diepenheim
Marion Bouwhuis
litho@basementpress.nl
0651188898

27 augustus 2023

Workshop monoprint – door Marion Bouwhuis

Monoprint is een grafische druktechniek waarmee je in een paar handelingen prachtige unieke prints op papier kunt creëren. Je kunt een serie kunstwerken maken, of de gemaakte prints voor andere toepassingen gebruiken, zoals collages of als uitgangspunt voor een litho. Je leert verschillende technieken zoals kartondruk, schilderen op een plaat, of werken met een gelliplate. Hierna ga je experimenteren door de technieken te combineren. Ook voor kunstenaars die deze technieken al kennen is het een fantastische gelegenheid om in onze werkplaats in het mooie Diepenheim nieuwe inspiratie op te doen.

De workshop duurt 3 dagen, maar deelname van 1 of 2 dagen is ook mogelijk. Maximaal 6 deelnemers per dag. Periode 13 t/m 15 oktober 2023. Voor verdere informatie en prijzen zie: www.basementpress.nl/activiteiten/

Voor de kosten: zie www.basementpress.nl/lithografie/#prijzen

2 gedachten over “Workshop monoprint – door Marion Bouwhuis”

 1. Beste Bert,

  Ik zal je nog wat extra informatie geven over de workshop.
  Vrijdag begin ik met de techniek: schilderen op een plaat en deze afdrukken. Je bent vrij om het een en ander uit te proberen. Probeer in je eigen stijl te werken en van daaruit te experimenteren.
  Zaterdag gaan we kartondrukken.
  Daarbij ook het krassen in Tetrapak alsof je een droge naald maakt. Er zijn extra mogelijkheden omdat je ook vormen kunt (uit)snijden.
  Zondag gaan we werken met de gelliplate. Voor diegene die dat nog nooit gedaan hebben kan het een ontdekking zijn, omdat je geen pers nodig hebt.
  De dagen hebben geen opbouw. Je kunt dus ook 1 of 2 dagen volgen. Ik geef ook geen inhoudelijke opdrachten. De meeste deelnemers zijn kunstenaars die hun eigen stijl van werken hebben.

  De prijzen van de workshop staan op onze site: https://www.basementpress.nl/lithografie/

  1 dag is € 139,-

  Workshops
  Workshops van twee of meer dagen worden gegeven onder leiding van de meesterdrukkers. Een workshop heeft minstens 4 deelnemers nodig om te kunnen doorgaan. Prijzen inclusief alle materialen, exclusief papier en exclusief overnachtingen.
  2 dagen: € 225,– (excl. btw) | € 272,25 (incl. btw)
  3 dagen: € 310,– (excl. btw) | € 375,10 (incl. btw)
  4 dagen: € 365,– (excl. btw) | € 441,65 (incl. btw)
  5 dagen: € 415,– (excl. btw) | € 502,15 (incl. btw)

  Voor zover ik weet mogen er geen honden in de werkplaats. In de gastenverblijven weet ik niet. Ik dacht het ook niet.
  Mocht het anders zijn dan mail ik je dat morgen.
  Voor verdere informatie, veel staat op onze website.

  Hartelijke groet en misschien tot in oktober,

  Marion

  Beantwoorden
 2. an sich ben ik geinteresseerd in het volgen ve workshop monoprint [13/14/15 oktober maar wellicht dat ik iets over het hoofd zie, maar wat zijn de tijden en het cursusgeld?
  uit de beschrijving is me evenmin duidelijk of de drie dagen een opbouwende opzet hebben of dat er drie hetzelfde programma wordt aangeboden.
  voorts wil ik weten of ik mijn hond mee mag nemen.
  met dank voor uw antwoord,
  bert kooij

  Beantwoorden

Plaats een reactie