Agenda Workshop portret in linodruk

Agenda

Info


00:00 – 00:00


Organisator

De Grafiekdrukkerij
info@grafiekdrukkerij.nl
0615568008

23 april 2018

Workshop portret in linodruk

Zondag 6 mei van 10:00 tot 17:00 uur. De Grafiekdrukkerij, Loods 6, Amsterdam.
De klassieker onder de workshops; door het hele jaar heen op de agenda van De Grafiekdrukkerij. Een bijzondere en originele manier om een portret van je geliefde, vriend(in), vader, moeder, sport of muziekheld of wie je maar kunt bedenken, te maken.

Nadat je je foto-print – vooraf digitaal bewerkt door De Grafiekdrukkerij – over hebt gezet op het linoleum, begint het keuze-proces van wat je weg snijdt of laat staan, met gebruik van de zogenaamde reductie, eliminatie-techniek of suicide-technigue (!). Je kijkt naar vlakverdeling (compositie), licht- en donker verhoudingen, en je leert op welke manieren je kunt gutsen. Hierna volgt het maken van de proefdruk(ken), de keuze voor variabele kleuren inkt voor de drukgangen, en een kleine oplage. Tijdens het drukproces doorloop je vanzelf alle handelingen van inrollen van de plaat, het aanleggen, tot en met ‘uithalen’.

Je kunt natuurlijk ook een eigen portret-tekening omzetten naar een linoleumsnede.

De kosten voor deze workshop zijn inclusief materialen, koffie, thee en lunch, € 95. Als je een deelnemer meeneemt krijgen jullie samen € 10,- korting. Ervaring met grafische technieken is niet noodzakelijk.

Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland.

www.grafiekdrukkerij.nl/events

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.