Agenda

Info

12 mei 2024
13:00 – 17:00

Locatie

Kunsthandel P. de Boer
Herengracht 512
1017 CC Amsterdam

Meer informatie
www.annelindedejong.com

Organisator

Annelinde de Jong
Annelinde de Jong
contact@annelindedejong.com

27 april 2024

Workshop Tekenen met papierpulp en planten

De tentoonstelling Water onder vuur (vrijdag 10 mei t/m zondag 19 mei) bij Kunsthandel P. de Boer in Amsterdam toont oude meesters in samenspel met hedendaagse kunstenaars. De tentoonstelling toont het werk van kunstenaars Valentin Bakardjiev en Annelinde de Jong en is samengesteld door Jacky Simons. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling verzorgt Annelinde de Jong eenmalig de workshop Tekenen met papierpulp en planten. Deze workshop neemt je mee in haar maakproces.

Tekenen met papierpulp en planten
Maak kennis met de eeuwenoude ambacht papier maken. De workshop start met een uitleg wat papier is en welke stappen nodig zijn om van een grondstof tot een vel papier te komen. Er wordt nader ingegaan op de traditionele Japanse wijze van papier maken, een proces dat aan de basis ligt van het werk van Annelinde de Jong.

Vervolgens maakt iedere deelnemers een eigen pulpblad. We starten met het scheppen van een aantal neutrale vellen papier om gevoel te krijgen met het water, de pulp en het schepraam.Daarna experimenteren we met verschillende grondstoffen en technieken om tot unieke om tot unieke papieren te komen.

Vooraf bekijken we samen de tentoonstelling en we sluiten af met een drankje en het bekijken van de gemaakte papieren.


De workshop kost € 65. Dit is inclusief alle materialen, je hoeft zelf niks mee te nemen
Er is plaats voor 8 deelnemers.

Meedoen?
Stuur een e-mail naar contact@annelindedejong.com

Plaats een reactie