Agenda

Info

18 februari 2024

Locatie

Grafisch Atelier Hilversum
Noorderweg 96B
1221AB Hilversum

Kosten
gratis toegang
Meer informatie
gahilversum.nl/zines

Organisator

Grafisch Atelier Hilversum
Melanie van der Linde
info@gahilversum.nl

13 februari 2024

Zines beurs en tentoonstelling

Jaarlijks organiseert Grafisch Atelier Hilversum de tentoonstelling VOLUME: onderzoek in oplage, waarin kunstenaars en ontwerpers hun nieuwe zines presenteren.

Dit jaar openen wij VOLUME #06 met een zines beurs op zondag 18 februari van 12.00 – 16.00 uur. Ook vindt dan de prijsuitreiking van de Pim Olivier Grafiekprijs plaats.

Een zine, afkorting van magazine, is een zelfgemaakt tijdschrift in kleine oplage. Zines bieden een toegankelijk platform om ideeën en interesses te verspreiden. Voor de kunstenaar is het een laagdrempelige manier om zijn proces toe te lichten of een serie te presenteren. Ze geven een inkijkje in de wereld van de kunstenaar. Met de komst van zines werd het ook toegankelijker om werk van je favoriete kunstenaar te bemachtigen, juist omdat ze zo betaalbaar zijn. Inmiddels worden zines echt als verzamelobject gezien.

Tijdens de beurs zijn meer dan honderd zines te koop. Het Grafisch Atelier biedt een grote verscheidenheid aan grafische technieken en dat is ook terug te zien in de diversiteit van de zines. De toegang is gratis.

Naast de zines beurs is ook onze nieuwe tentoonstelling te bezoeken waarin de nieuwste zines en bijbehorende kunstwerken presenteren. De tentoonstelling is van 18 februari t/m 31 maart te zien in Grafisch Atelier Hilversum.

Plaats een reactie