Agenda Zomertyposium 2019

Agenda

Info

31 augustus 2019
10:00 – 16:00

Locatie

Mediahuis
Katwilgweg 2
Antwerpen

Kosten
€ 50
Meer informatie
initiaal.be

Organisator

Initiaal
Michel Paré
info@initiaal.be
0622963306

8 juli 2019

Zomertyposium 2019

Het Zomertyposium 2019: lezingen over typografie, kalligrafie en leesbaarheid

Tijdens het Zomertyposium in/tiem in Antwerpen worden lezingen en discussies gehouden door Brody Neuenschwander, Ann Bessemans en Titi Zaadnoordijk. De alumni-organisatie van het Plantin Instituut voor Typografie organiseert deze dag voor de veertiende keer. De dag vindt plaats in het Mediahuis op zaterdag 31 augustus 2019.

Brody Neuenschwander is een kalligraaf en tekstkunstenaar. Zijn werk reikt van kalligrafie op papier en canvas tot beelden in gelaserd metaal of glas tot textiel, film en live performances. Neuenschwander werkte onder meer voor modeontwerper Dries Van Noten, het Rijksmuseum in Amsterdam, en de Britse filmmaker Peter Greenaway.
Tevens zal hij vertellen over zijn driedelige documentaire voor Arte en de BBC. Deze film bekijkt de oorsprong van het schrift wereldwijd, en de gevolgen van hedendaagse technologie op oude schrifttradities. Hij zal met ons zijn reiservaringen delen.

Ann Bessemans is een bekroond grafisch ontwerpster, die werkzaam is als leesbaarheidspecialist binnen haar eigen opgerichte onderzoeksgroep binnen PXL-MAD School of Arts en Universiteit Hasselt. Hier doceert ze typografie en letterontwerp aan bachelors en (internationale) masters. Ze heeft meegewerkt aan een Europees COST project in verband met lees­ergonomie, om de – stagnerende – evolutie van lezen in het digitale tijdperk terug te dringen.

Titi Zaadnoordijk is beeldend kunstenaar, dichter en performer. Titi is niet uit op vernieuwing, maar op verdieping. Zij volgt een eeuwenoude traditie van kunstenaarschap, om steeds meer meester te worden over haar eigen signatuur. Zelfkennis en eerlijkheid brengen humor en relativering. Titi’s werk geeft moed.

Speciaal voor het Typosium heeft Natus Verbaenen een Typosiumprent gemaakt. Het is dit jaar een litho, en wordt in kleine oplage verkocht.

Typosium in/tiem
Datum: Zaterdag 31 augustus 2019, 10.00 tot 16.00 uur
Plaats: Mediahuis, Katwilgweg 2, Antwerpen

Meer informatie op de website van Initiaal: initiaal.be

Inschrijven voor het Typosium kan via de website: initiaal.be of via email: info@initiaal.be
De deelname bedraagt € 50 inclusief lunch.
Toegang inclusief lunch plus Typosium prent kost € 105.

Plaats een reactie

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten op de Drukwerk in de Marge-site per e-mail ontvangen?
Schrijf u dan in door hieronder uw e-mailadres in te vullen.