Agenda

Info

25 juli – 29 juli 2022
13:00 – 17:00

Locatie

Sperwerstraat 97 te Arnhem

Kosten
€ 345,-
Meer informatie
www.knalgoed.com

Organisator

knalgoed produkties
channa wijmans
info@knalgoed.com

15 juli 2022

ZwoeleZomer Drukdagen

Zwoele Zomer Drukdagen
25 juli t/m 29 juli

We gaan een heerlijke zomerweek drukwerk maken, 5 lange middagen aaneen. We gaan dan helemaal los in het werken met inkt, papier, stoffen, letters, linoleum en de verschillende hoogdruk processen. Ideaal om bijvoorbeeld een een mooi project te gaan drukken. Want nu kan je 5 dagen volop gebruik gaan maken van de drukwerkplaats van Knalgoed Produkties. Inhoudende: een paar goede drukpersen, veel letters in vele vormen en maten, linoleum, lijnen, ornamenten, clichés en natuurlijk: verschillende soorten papier en ecologisch verantwoorde inkten. De ideale ingrediënten om er een pracht week, met pracht werk, van te maken.

Voorbereiding voor het programma
Een zomerweek met lange zwoele middagen om even geheel je te storten op een project naar keuze. Onder ervaren begeleiding kunt je vrij werk komen maken en naar eigen idee je drukwerk project gaan maken.
Van te voren maken we samen een plan wat we gaan doen.

Wat kan er allemaal? En meer!
Je kan denken aan het maken van een gedichtenbundel, of experimentele typografie. Of je kan je helemaal storten op het bedrukken/bestempelen van (patroondelen) stof. In de werkplaats ligt de nadruk veelal op de boekdruk technieken maar, eenvoudige boekbinders technieken en de benodigde materialen zijn ook aanwezig in de drukkerij.
Zo kan je je ook allen maar met letters gaan bezighouden, maar je kan ook een combinatie maken met linosnede’s. Of je helemaal storten op linosnede’s. Of eindelijk dat (kinder)boek gaan maken wat je altijd al had willen doen?

De drukwerkplaats en de ligging
Door de fijne ruime opzet in een oude school, is de drukwerkplaats is uiterst geschikt om met meerdere mensen te werken. Knalgoed Produkties is onderdeel van een pand voor ateliers en werkplaatsen in een prachtig gebouw hoog gelegen in de Arnhemse heuvelachtige wijk Geitenkamp. De architectuur van de wijk is monumentaal en heeft een beschermd stadsgezicht, zo ook het schoolgebouw waar we werken dat is geïnspireerd op de Amsterdamse School.
Daarbij is er veel groen en op het oude schoolplein een buurtmoestuin. Bij goed weer kunnen we lekker in de tuin pauzeren maar er zijn geschikte plekjes om even buiten te gaan zitten werken.

Dagindeling
Tijdens de middagen van inloop 12.30/13.00 tot 17.00 starten we met een overheerlijke lunch van verse ingrediënten. Soep of salade met brood. Zo kunnen we tevens onze zwoele drukdag starten met werk en ervaringen uitwisselen en bespreken wat we die dag willen en gaan doen. En dan hebben we een heerlijke middag voor ons om aan het werk te gaan. Tussendoor zal er genoeg koffie, thee en limonade zijn. En aan het eind van de dag sluiten we af met een drankje.

De kosten
Voor 5 Zwoele Zomerse Drukdagen van 13.00 tot 17.00 incl. gebruik drukwerkplaats, letters & toebehoren, materialen zoals papier inkt en stoffen, uitgebreide lunch, versnaperingen en drankjes zowel warm als koud zijn de kosten 345,- (Je kan ook kiezen voor 3 dagen voor 245,- of 2 dagen voor 195,-)

De cursus gaat zeker door en er zijn nog enkele plekken vrij!

Wil je meer weten? Mail dan vooral even naar info@knalgoed.com

Plaats een reactie